Uusi Erisan-pakkaus kierrätysmuovista

JULKAISTU: 12. lokakuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Kiillon sairaaloissa käytettävän Erisan Pro -tuotesarjan pakkaukset ovat uudistuneet. Erisan Pro Käsidesi, Erisan Pro Etasept ja Erisan Pro Soap 500 ml ovat jatkossa pulloissa, jotka on valmistettu kierrätetystä PET-muovista. ja soveltuvat myös uudelleen kierrätettäviksi. Väriltään kierrätyspullo on neitseellisestä muovista valmistettuun pakkaukseen verrattuna hieman harmaampi ja se sopii myös edelleen kierrätettäväksi. Samalla kaikki Erisan Pro -sarjan tuotteet ovat saaneet uuden pakkausdesignin.

Hygieniatuotteisiin sopivan kierrätysmuovin löytäminen vaati tarkkuutta. Mikä tahansa kierrätetty muovi ei sovellu iholla käytettäviin tuotteisiin, vaan muovin on täytettävä tarkat puhtauskriteerit. Lisäksi raaka-ainetta on oltava saatavilla riittävästi. Käytännössä puhdas kierrätysmuovi on peräisin virvoitusjuomapulloista. Materiaalin soveltuvuutta testattiin huolellisesti ennen valintaa, koska eri muovit käyttäytyvät eri tavoin tuotannossa.

Myös tuotteen koostumukseen on tehty muutoksia. Erisan Pro -käsidesin sisältämä etanoli on muutettu kasvipohjaiseksi bioetanoliksi ja bioetanoliin siirrytään myös kaikissa muissa Kiillon etanolipohjaisissa hygieniatuotteissa. Kierrätysmuovin ja bioetanolin käyttöön siirtyminen ovat askeleita kohti Kiillon ympäristötavoitteita. Yritys on muun muassa sitoutunut vähentämään fossiilisten ja neitseellisten pakkausten käyttöä joka vuosi. Lisäksi tavoitteena on auttaa Kiillon asiakkaita lajittelemaan pakkauksia tehokkaammin kierrätykseen, lisätä kierrätysmateriaalin määrää pakkauksissa sekä lisätä asiakkaiden ympäristötietoisuutta.

Osana vihreitä materiaalivalintoja Kiilto on sitoutunut tuplaamaan kierrätysperäiset ja uusiutuvat raaka-aineet kemian tehtaillaan vuoteen 2025 mennessä verrattuna vuoden 2018 tasoon. Määrätietoisilla ja kunnianhimoisilla toimilla pyritään oman toiminnan parantamisen lisäksi helpottamaan asiakkaiden ympäristövalintoja laadusta tinkimättä.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)