Uudenlaisia pakkauksia sivuliimausinvestoinnilla

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-03-26
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Uudenlainen ”sixpack” tölkkipakkaus voidaan tehdä uudella sivuliimauslinjalla, johon Hakakansio investoi. Linja tuo lisämahdollisuuksia pakkausten tekoon.

Hakakansio pystyy nyt tuottamaan mm. uudenlaisia tölkkipakkauksia investoituaan Parves-sivuliimauslinjaan. Yli 16-metrinen linja tuo monipuolisia lisämahdollisuuksia laatikoiden ja pakkausten valmistukseen. Luksuspakkauksissa voidaan nyt tehdä ensimmäisenä Pohjoismaissa koneellisesti pakkauksia ja kansioita myös magneettisuljennalla.

Finn-Fold Oy toimitti ja asensi koneen helmi-maaliskuussa, ja se on nyt täydessä tuotannossa. Koneen myötä Hakakansion kapasiteetti kasvaa merkittävästi ja tarjonta monipuolistuu.

”Erityisesti koneen monipuoliset mahdollisuudet niin vakiolaatikoiden kuin myös erikoisten, vaativien ja herkkien materiaalien käsittelyyn vakuuttivat. Nykyisellä konekannalla ja ammattitaitoisella henkilökunnalla pystymme tarjoamaan yhden Suomen laajimmista vaihtoehdoista graafisen alan jälkikäsittelyyn. Tuotannossa valmistuvat mm. ylivedot, stanssaukset, sivuliimaukset ja ikkunaliimaukset niin kirjekuoriin kuin myös pakkauksiin”, kertoo toimitusjohtaja Mauri Hakala.

Hakakansio Oy on perheyritys jo kolmannessa polvessa. Kokemusta on kertynyt lähes 50 vuoden ajalta rakennesuunnittelusta tuotteiden toteutukseen. Liikevaihto kasvoi 10,4 % syyskuussa 2016 päättyneellä tilikaudella ja oli 1,52 miljoonaa euroa. Työntekijöitä oli 12. 
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept