UPM Raflatacille uusi tarrapaperien tuotantolinja Puolaan

JULKAISTU: 2021-01-19
PÄIVITETTY: 2023-01-18


UPM Raflatac vahvistaa asemaansa kasvavilla taustapaperittomien etikettiratkaisujen (Linerless) markkinoilla ja kasvattaa tuotantokapasiteettiaan rakentamalla uuden tuotantolinjaston Nowa Wiesin tehtaalle Puolaan.

Direct thermal (DT) linerless on kustannustehokas vaihtoehto perinteisille tarramateriaaleille. Suorituskykyisten ja kestävän kehityksen mukaisten taustapaperittomien etikettiratkaisujen suosio on viime vuosina kasvanut vauhdilla perinteisten etikettimateriaalien rinnalla. Kiihtyvä kysyntä loppukäyttöalueilla, kuten vähittäiskaupassa, logistiikassa ja pikaruokaravintoloissa, on siivittänyt DT Linerless-markkinan viime vuosina jopa 15 prosentin vuotuiseen kasvuun.

– Investointi vastaa markkinoiden kysyntään ja on seuraava askel innovatiivisessa tuote- ja teknologiakehitystyössämme. Taustapaperittomat etikettiratkaisut ovat sekä vastuullisia että tehokkaita, sillä niihin kuluu jopa 40 prosenttia vähemmän materiaalia kuin perinteisiin taustapaperillisiin vaihtoehtoihin. Tämä auttaa loppukäyttäjiä keventämään hiilijalanjälkeään sekä täyttämään vastuullisuustavoitteensa, sanoo Antti Jääskeläinen, UPM Raflatac -liiketoiminta-alueen johtaja.

Sisäisen teknologiakehitystyönsä, johtavan tuoteportfolionsa sekä maailmanlaajuisen jakeluverkostonsa ansiosta, UPM Raflatac on valmis kasvattamaan taustapaperittomien etikettiratkaisujen tuotantoaan ja hyödyntämään mahdollisuuksiaan täysimääräisesti yhdessä tarramateriaalien jatkojalostajien, laitevalmistajien ja loppukäyttäjien kanssa.

13 miljoonan euron investoinnin myötä Puolan Nowa Wiesin tehtaalle rakennetaan uusi linerless-päällystyslinja ja laitoksen leikkaus- ja pakkauskapasiteettia lisätään. Tämä kasvattaa yhtiön vuotuista taustapaperittomien etikettiratkaisujen tuotantokapasiteettia 100 miljoonalla neliömetrillä. Uuden tuotantolinjan odotetaan olevan toiminnassa vuoden 2021 loppuun mennessä.

Tuotanto UPM Raflatacin tarralaminaattitehtaalla Wroclawissa alkoi vuonna 2008 ja laajeni Nowa Wiesin tehtaan avauduttua vuonna 2012. Länsi-Puolassa sijaitsevat tehtaat työllistävät yli 700 henkilöä ja muodostavat merkittävän tuotantokeskuksen UPM Raflatacin tarralaminaatille.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)