UPM panostaa lisää tarrapaperien tuotantoon

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-04-25
PÄIVITETTY: 2023-01-18


UPM uskoo erikoispaperien kysynnän globaaliin kasvuun ja investoi 149 miljoonaa euroa tarrapaperien tuotannon lisäämiseen Saksassa ja Kiinassa.

UPM kertoo olevansa maailman johtava tarrapaperivalmistaja. Yritys odottaa vakaan kasvun jatkuvan kaikilla markkinoilla suotuisan talouskasvun ansiosta. Myös tarrat, pakkaukset ja verkkokauppa sekä lääke- ja hygieniatuotteiden sovellukset luovat voimakasta kysynnän kasvua erikoispapereille.

Vahvistaakseen asemaansa UPM uudistaa paperikone 2:n Nordlandin tehtaalla Dörpenissä, Saksassa, ja muuntaa sen hienopaperituotannosta glassiinituotantoon. Koneeseen asennetaan uusi viimeistely-yksikkö. Tuotanto käynnistyy vuoden 2019 viimeisellä vuosineljänneksellä. Suunniteltu kapasiteetti uudistuksen jälkeen on 110 000 tonnia glassiinia (irrokepaperia) vuodessa.

Nordlandin kokonaisinvestointi on 116 miljoonaa euroa. PK2:n hienopaperituotanto Nordlandissa jatkuu vuoden 2019 kolmannelle vuosineljännekselle. Käynnistysvaiheessa kone valmistaa sekä glassiinia että hienopaperia.

UPM on päättänyt lisätä irrokepapereiden tuotantokapasiteettia myös UPM Changshun tehtaalla Kiinassa. Changshun paperikone 3:n onnistuneen käyttöönoton jälkeen UPM on vahvistanut asemaansa Aasian tarrapaperisegmentissä. Kun paperikone 3:lle asennettava toinen superkalanteri on käytössä vuoden 2020 ensimmäisellä vuosineljänneksellä, tehtaan glassiinipaperin kapasiteetti nousee yli 40 000 tonnilla vuodessa. Changshun investoinnin kokonaiskustannus on 33 miljoonaa euroa.

”Näemme voimakasta kasvua kaikissa markkinasegmenteissä ja olemme sitoutuneet olemaan tässä kasvussa mukana. Suunnitellut Nordlandin ja Changshun investoinnit sekä aiemmin ilmoitettu kalanteri-investointi Jämsänkosken tehtaalle vahvistavat asiakkaidemme luottamusta globaaliin kasvuun irrokepaperisovelluksissa. Suunnitellut asennukset mahdollistavat myös tuotantomme erikoistumisen. Lisäksi toimintatehokkuutemme ja toimitusvarmuutemme paranevat”, sanoo UPM Specialty Papers -liiketoiminta-alueen johtaja Bernd Eikens.

UPM:llä on myös suuri sisäinen käyttäjä erikoispapereille. Raflatac on maailman suurimpia etikettimateriaalien valmistajia.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept