Tutkimus: Kotitalouksissa heitetään vuosi vuodelta vähemmän leipää roskiin

JULKAISTU: 6. toukokuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Vaasanin uusi kyselytutkimus kertoo, että kotitalouksissa syntyvä leipähävikki on kuluttajien oman arvion mukaan vähentynyt jo toisena vuonna peräkkäin. Muutos on merkittävä, sillä leipä on vihannesten ja hedelmien ohella yksi yleisimpiä roskiin päätyviä ruokia. Viimeisen vuoden aikana myös kokonaisruokahävikki saatiin kotona paremmin hallintaan.

Leivän roskiin heittäminen kotitalouksissa on jälleen vähentynyt. Vaasanin tuoreimmassa ruokahävikkikyselyssä enää 16 prosenttia ilmoitti heittävänsä leipää roskiin vähintään viikoittain, kun reilu vuosi takaperin samaa sanoi joka viides vastaaja (20 %) ja vuosi sitä ennen hieman yli joka neljäs vastaaja (26 %).

Vaasanin ruokahävikkikyselystä käy ilmi, että viimeisen vuoden aikana myös muuta ruokahävikkiä on onnistuttu vähentämään, kun se aiempina vuosina oli pysynyt samalla tasolla. Tänä vuonna reilu kolmannes (38 %) kertoi heittävänsä ruokaa roskiin vähintään viikoittain, kun vuosina 2017 ja 2018 vastaava luku oli 45 %.

Pakkaus torjuu tehokkaasti niin leipä- kuin muutakin ruokahävikkiä. Kirjoitimme Pakkaus-lehden numerossa 2/2020 Vaasan Oy:n teettämästä tutkimuksesta, jossa  kartoitettiin kuluttajien asenteita leipäpakkauksia kohtaan. – Selvisi, että kuluttajat ovat kiinnostuneita paitsi tuotteiden, myös pakkausten ympäristövaikutuksista, sanoi Erik Mansner Vaasanin emoyhtiö Lantmännenilta.

Lue koko juttu

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi