Tomaattisäilykepakkauksen uusi elämä

JULKAISTU: 23. marraskuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Tomaateista tunnettu italialainen perheyritys Mutti haastoi suomalaiset taidekoulut ideoimaan käytetyistä alumiinituubeista, tölkeistä ja lasipurkeista taidetta. Viime keväänä järjestettyyn kilpailuun osallistui 50 innovatiivista teosta, joista kahdeksan parasta on nyt 3D-mallinnettu virtuaaliseen taidegalleriaan kaikkien ihasteltavaksi. Taidegallerian teoksiin voi tutustua osoitteessa https://www.muttivirtualartexhibition.com/

Kilpailun voitti 16-vuotias Jasmin Nikkanen Forssan Kuvataidekoulusta. Hän käytti teoksensa materiaalina metallista tomaattipyretuubia, joka muutoin löytäisi tiensä metallinkeräysastiaan. Nikkasen käsissä metallituubi sai uuden elämän upeana kaulakoruna, johon inspiraatio tuli suomalaisista puista ja metsästä.

Kilpailussa kunniamaininnan sai Savoniassa opiskelevien Ada Rantasen ja Carin Salon kaunis hiuspanta. Mutti-pakkauksista valmistettu panta sai inspiraationsa suomalaisesta juhannusperinteestä. Pannassa on muun muassa Mutti-tölkeistä ja lasipullosta valmistettuja kukkia.

Italiassa tiedetään, että suomalaiset ovat luovia ja innovatiivisia. Olemme tunnettuja myös siitä, että arvostamme ja kunnioitamme luontoamme. Juuri siksi Mutti halusi haastaa juuri suomalaiset kuvataidekoulut luomaan kierrätystaidetta. Keittiömestari, ravintoloitsija ja Muttin brändilähettiläänä Suomessa toimiva Henri Alén oli mukana kannustamassa kuvataidekouluja tähän haasteeseen.

– Kotona kierrättäminen on yksi helpoimmista keinoista pitää huolta luonnosta ja lähiympäristöstä. Kaikki Muttin tomaattisäilykepakkaukset ovat sataprosenttisesti kierrätettäviä. Mutti-pakkausten valmistuksessakin käytetään kierrätysmateriaaleja. Tällä hetkellä jo 76 prosenttia Muttin säilyketölkeistä on valmistettu kierrätysmetallista, Alén kertoo.

Suomalaiset kierrättävät 9. eniten pakkausjätettä Euroopassa. Meillä pakkausjätteestä kierrätetään 71 prosenttia. Euroopan parhaat kierrättäjät ovat Belgiassa, jossa kierrätetään 84 prosenttia pakkauksista.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)