Tiekartat ohjaavat pakkauskehitystä

JULKAISTU: 15. syyskuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


HKScanin strategiassa vastuullisuudella on valtava merkitys. Tavoitteena on saavuttaa oman tuotannon hiilineutraalius vuonna 2025 ja koko ketjun osalta siihen olisi tarkoitus päästä 2040. Miten strategiaa pitää lähteä haukkaamaan, jotta tavoitteet saavutetaan, HKScanin pakkauskehitysjohtaja Hanna Lehtonen?
– Jokaisessa toimintamaassa on laadittu omat tiekartat. Eri maissa on katsottu, millaisia tuotteita ja pakkauksia on eniten ja mitä niiden pakkauksille on tehtävissä. Nykyhetken tarkastelusta johdetaan tavoitteet, hän kertoo.

Kaksi seuraavaa vuotta yrityksessä on tarkoitus rakentaa teknistä kyvykkyyttä, tarkastella markkinoiden materiaalitarjontaa ja tehdä testejä linjoilla tuotteiden kanssa. – Uskomme, että parin vuoden sisällä valikoimaa on tullut lisää. Testaamme uusia materiaaleja, rakenteita ja ratkaisuja.

Maailma on kuitenkin haastava. Jos nyt tavoitellaan vain sellaisten pakkausten käyttöönottoa, jotka tällä hetkellä ovat esimerkiksi kierrätyskelpoisia, jää varsinainen kehitystyö tekemättä.
– Kokonaisuutta on tuupattava eteenpäin niin, että pienikin parannus on askel oikeaan suuntaan. Kerralla hommaa ei voi ratkaista, on valittava pieniä oikeansuuntaisia askelia ja hankittava kokemusta. Ilman kokemuksia asioita on vaikea isossa mittakaavassa monistaa.

Lue Hanna Lehtosen haastattelu Pakkaus-lehdestä 5-6/2021 tai Pakkausyhdistyksen verkkosivuilta.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)