Tiekartat ohjaavat pakkauskehitystä

JULKAISTU: 2021-09-15
PÄIVITETTY: 2023-01-18


HKScanin strategiassa vastuullisuudella on valtava merkitys. Tavoitteena on saavuttaa oman tuotannon hiilineutraalius vuonna 2025 ja koko ketjun osalta siihen olisi tarkoitus päästä 2040. Miten strategiaa pitää lähteä haukkaamaan, jotta tavoitteet saavutetaan, HKScanin pakkauskehitysjohtaja Hanna Lehtonen?
– Jokaisessa toimintamaassa on laadittu omat tiekartat. Eri maissa on katsottu, millaisia tuotteita ja pakkauksia on eniten ja mitä niiden pakkauksille on tehtävissä. Nykyhetken tarkastelusta johdetaan tavoitteet, hän kertoo.

Kaksi seuraavaa vuotta yrityksessä on tarkoitus rakentaa teknistä kyvykkyyttä, tarkastella markkinoiden materiaalitarjontaa ja tehdä testejä linjoilla tuotteiden kanssa. – Uskomme, että parin vuoden sisällä valikoimaa on tullut lisää. Testaamme uusia materiaaleja, rakenteita ja ratkaisuja.

Maailma on kuitenkin haastava. Jos nyt tavoitellaan vain sellaisten pakkausten käyttöönottoa, jotka tällä hetkellä ovat esimerkiksi kierrätyskelpoisia, jää varsinainen kehitystyö tekemättä.
– Kokonaisuutta on tuupattava eteenpäin niin, että pienikin parannus on askel oikeaan suuntaan. Kerralla hommaa ei voi ratkaista, on valittava pieniä oikeansuuntaisia askelia ja hankittava kokemusta. Ilman kokemuksia asioita on vaikea isossa mittakaavassa monistaa.

Lue Hanna Lehtosen haastattelu Pakkaus-lehdestä 5-6/2021 tai Pakkausyhdistyksen verkkosivuilta.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)