The Change Book -raportti keskittyy innovaatioihin

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2022-02-02
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Neste on tänään julkaissut uuden markkinoihin ja innovaatioihin keskittyvän englanninkielisen raporttinsa nimeltä The Change Book. Raportissa kootaan yhteen validoituihin tietoihin perustuvia Nesteen asiantuntijanäkemyksiä muun muassa lainsäätäjien käyttöön uusiutuvan ja kiertotalouteen perustuvan tulevaisuuden luomiseksi. Julkaisu keskittyy kolmeen keskeiseen teemaan, joita ovat vastuullisuuden ja kiertotalouden kasvava merkitys kuluttajille, teollisuuden uudet mahdollisuudet päästövähennyksiin sekä vastuullisen liikkumisen edellyttämä kehitys ja innovointi.

Julkaisu tarjoaa tietoa ja vastaa keskeisiin kysymyksiin siitä, miten maailmanlaajuista sääntelyjärjestelmää sekä kuluttajien ja kiertotalouden välisiä yhteyksiä tulisi kehittää. Raportti käsittelee myös sitä, miten laajempaa teollista päästövallankumousta voidaan johtaa ja miten tehdä liikenteestä globaalisti kestävää. Ennen kaikkea The Change Book on kutsu yhteistyöhön, jonka tarkoitus on vauhdittaa vastuullisessa muutoksessa tarvittavien uusien teknologioiden kehitystä.

– Tutkimustieto osoittaa selvästi, että kaikki ratkaisut päästöjen vähentämiseksi on otettava käyttöön. On tärkeää voida hyödyntää eri raaka-ainevaihtoehtojen täysi valikoima sen sijaan, että yrittäisimme arvailla ja valita yksittäisiä teknologisia ratkaisuja. Tarvitsemme läpimurtoja luovia innovaatioita ja keskittymistä tutkimukseen ja teknologian kehittämiseen, jotta pystymme tarjoamaan kustannustehokkaita ja arvoa luovia ratkaisuja tulevaisuudessa, sanoo Nesteen innovaatiojohtaja Lars Peter Lindfors.

Kiihtyvä ilmastokriisi vaatii nopeita ja konkreettisia toimia. The Change Book -raportin avulla Neste kutsuu yrityksiä ja tutkimuslaitoksia yhteistyöhön kehittämään innovaatioita ja teknologioita, joita tarvitaan nopeuttamaan vastuullista muutosta.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox