Tetra Pakilta uusi korkki kierrätyspolymeeristä

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2024-01-11
PÄIVITETTY: 2024-01-17

Tetra Pak tuo markkinoille uudelleensuljettavan, pakkaukseen kiinni jäävän C38 Pro korkin, joka on valmistettu sertifioiduista kierrätyspolymeereistä.

Ensimmäisenä elintarviketuottajana Pohjois-Euroopassa korkin ottaa käyttöön Valio. Korkit ovat käytössä Valion PROfeel-proteiinijuoma- ja Latte-kahvijuoma Tetra Top -pakkauksissa. Tetra Pakin tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä kaikki sen valmistamat ja myymät kertakäyttötuotteet on valmistettu uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista.

Vuonna 2022 Tetra Pakista tuli ensimmäinen kartonkipakkausvalmistaja, joka tarjosi ratkaisuja sertifioidusta kierrätysmuovista. Tetra Pakin laatikoiden sulkimissa, kansissa ja pinnoitteissa käytetyt kierrätyspolymeerit valmistetaan ISCC-menetelmän mukaisesti jäljitettävyyden vuoksi. Tämä tarkoittaa, että muovi on valmistettu sekoituksesta kierrätetyistä ja ei-kierrättämättömistä materiaaleista, mutta kierrätetty osa voidaan jäljittää koko Tetra Pakin jakeluketjussa.

Mitä ”sertifioidut kierrätyspolymeerit” tarkoittaa?

Muovijäte kierrätetään kemiallisesti (eli elintarviketurvallisuusmääräysten mukaisesti), muovinvalmistajat käsittelevät ne yhdessä neitseellisen muovin kanssa ja käytetään uudelleen uusien pahvipakkausten valmistusprosessissa.

  • Sekoitettu muovi toimitetaan valittuihin Tetra Pakin tuotantolaitoksiin, jotka on sertifioitu kolmannen osapuolen jäljitettävyysmenetelmän (massatase) mukaisesti.
  • Näissä tuotantolaitoksissa valmistetuilla Tetra Pak -pakkauksilla voi siksi olla kolmannen osapuolen sertifiointitarra, joka todistaa, että lopputuotteessa käytetään sertifioituja kierrätettyjä polymeerejä.

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce