Tervetuloa pakkausala

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-02-29
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Mahtavaa, että olet löytänyt tiesi pakkausalan uuteen aktiiviseen ja kotimaiseen tietokanavaan. Packnews.fi avattiin käyttöösi 1.3. Täältä löydät jatkossa päivittäisen uutisannoksesi pakkausten maailmasta. Uutisemme käsittelevät esimerkiksi pakkaussuunnittelua ja -tuotteita, alan yrityksiä ja trendejä, sekä teknologiaa että alan tapahtumia.

Miksi julkaisimme pakkausalalle uutissivuston? Lyödäänpäs faktoja tiskiin. Vuoteen 2020 mennessä pakkausalan markkinoiden ennustetaan kasvavan lähes biljoonaan dollariin. Toisin sanoen 1000 miljardiin dollariin! Vuosikasvun vauhdiksi on ennustettu 3,5 prosenttia. Aika kovaa pakkauspenetraatiota on siis luvassa. Ja kaiken kukkuraksi Suomessa ei jostain syystä ole aiemmin ollut lainkaan pakkausalan omaa uutissivustoa. Olikin helppo sanoa ’kyllä’ ruotsalaisen Packnews.se-sivuston tekijöille, kun he kysyivät, olisiko Print&Media kiinnostunut lähtemään heidän kumppanikseen Suomessa.

Print&Media vastaa Packnewsin Suomen toiminnasta. Print&Media tunnetaan laaja-alaisena graafisen viestinnän ammattilehtenä Suomessa, mutta Packnewsin myötä tuomme myös lehteemme huhtikuun numerosta alkaen lisämausteen esittelemällä uuden pakkausosion. Se tuo lehteen uutta mielenkiintoista sisältöä, vaikka olemme toki käsitelleet pakkausalaa jonkin verran jo aiemminkin. Pakkaukset yhdistävät sopivasti koko graafista toimialaa: pakkauksia tehdään lähes kaikilla painotekniikoilla ja myös sekä brändit että suunnittelijat työskentelevät pakkausten parissa päivittäin. Pakkauksissa on sopiva sekoitus tekniikkaa, luovuutta, markkinointia ja myyntiä.

Kasvavan pakkausalan trendejä ovat tällä hetkellä niin sanotut aktiiviset pakkaukset ja älypakkaukset, jotka tuovat pakkaukset eloon yhdistämällä ne interaktiivisesti verkkoon. Biopakkaukset ovat myös kuuma trendi. Esimerkiksi kartongin ja biomuovien yhdistelmät ovat mielenkiintoinen alue seurata. Pohjoismailla on huima potentiaali biopakkauksissa, sillä olemmehan pääosin metsää. Puu biomateriaalin uusiutuvana raaka-aineena on iso mahdollisuus.

Myös pakkausten digitaalinen painotuotanto, esimerkiksi etiketeissä ja tuotepakkauksissa, tulee lisääntymään, kun personoidut ja kohdennetut pakkauskampanjat saavat enemmän jalansijaa isojen brändien tuotemarkkinoinnissa. Brändeillä on tarve puhutella kuluttajaa uudella tavalla ja tuotepakkaukset ovat siihen mainio keino.

Pidemmittä puheitta, ole hyvä ja tutustu tuoreisiin Packnews.fi-sivuihimme. Tilaamalla sivuston uutiskirjeen, tulet saamaan viikottain uutisia, joiden avulla voit seurata, mitä tällä kasvumarkkinalla tapahtuu.

Pakkausterveisin,
Jarkko Hakola
Kustantaja
Packnews.fi /Print&Media Publishing Oy

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox