Täysin kierrätettävä hanapakkaus

Teksti:Hanna Kiventöyry
JULKAISTU: 2021-05-25
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Hanapakkaus, eli Bag-in-Box, on viiniystävän vastuullinen pakkausvalinta. Silti myös hanapakkauksissa on ollut vielä kierrätettävyyden näkökulmasta kehitettävää. Uuden tuotantolinjan ja vastuullisen pakkauskehityksen avulla Altia tuo nyt markkinoille Pohjoismaiden ensimmäisen, täysin kierrätysyhteensopivan hanapakkauksen. Hanapakkauksella on pienimmät ilmastovaikutukset suhteessa juomalitraan eli 70 g CO2e/l, kun perinteisen lasipullon hiilijalanjälki on 675 g CO2e/l. 

– Hanapakkauksen kahva – se tärkeä lenkki, jotta pönkkä lähtee mukaan – muuttui uudessa pakkauksessa värittömäksi. Tämä on iso juttu, sillä kierrätystekniikka ei tunnista mustaa muovia. Altian hanapakkauksen tunnistaa jatkossa värittömästä kahvasta, Altian pakkauskehityspäällikkö Juha Ylisiurua esittelee. 

Lisäksi viinipussissa ja hanassa on optimoitu värien käyttöä: hanaventtiilissä on punaista, muuten hana ja viinipussi ovat värittömiä. Pakkauskehityksen ansiosta käytettyjen värien määrä pakkauksessa on vähentynyt lähes 75 prosenttia. Altian käyttämä pussi ei sisällä metallointia, alumiinia tai nylonia, joten sekä hanan että pussin voi käytön jälkeen lajitella muovijätteeseen.

Altian hanapakkauksissa kierrätysmateriaalin osuus on 40 prosenttia. Altian tavoitteena on, että puolet hanapakkauksen materiaalista olisi kierrätyslähteistä vuoteen 2025 mennessä. 

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak