Tavoitteena täysin jätteetön tuotanto

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-12-15
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Löfbergsin uudessa kestävyysraportissa on selostettu yhtiön kestävyystyötä toimintavuonna 2019–2020. Kotimaassa muun muassa siirrytään vähemmän energiaa kuluttaviin ratkaisuihin sekä käytetään uusiutuvaa energiaa ja ympäristöystävällisempiä pakkauksia.

– Olemme pienentäneet ilmastovaikutuksiamme 52 prosentilla vuodesta 2005 lähtien. Käytämme vihreää tuulisähköä sekä maa- ja kaukolämpöä, mutta kahvin paahdossa tarvitsemme edelleen jonkin verran fossiilista nestekaasua. Olemme löytäneet tiiviissä yhteistyössä erään toimittajamme kanssa ratkaisun, jonka ansiosta voimme ennen pitkää siirtyä kokonaan uusiutuvan energian käyttöön, kertoo Löfbergsin laatu- ja kestävyysjohtaja Eva Eriksson.

Löfbergs raportoi edistymisestä myös pakkauspuolella. Tavoitteen mukaan kaikkien pakkausten tulisi olla kierrätettäviä ja uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja vuoteen 2030 mennessä. Kasvipohjaisten pakkausmateriaalien osuus kasvoi vuoden mittaan 73 prosenttiin.

Kahviyhtiöllä on näköpiirissään myös uusi tavoite: siirtyminen täysin jätteettömään kiertotalouteen.

– Aiomme uudistaa toimintamme kokonaan. Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen tuhlaaminen uhkaavat globaalia kahvialaa viljelijöistä kuluttajiin. Meidän on muutettava asennettamme kahviin ja hyödynnettävä luonnonvarat täysimääräisesti koko arvoketjussa. Näin viljelijät voivat saada uusia tulonlähteitä, ja myös kuluttaja saa hyödynnettyä koko kahvikupillisen entistä paremmin. Samalla kahvin ilmasto- ja ympäristövaikutukset pienenevät, Eva Eriksson sanoo.

Osana tätä työtä Löfbergs on käynnistänyt Circular Coffee Community -hankkeen, johon yhtiö kutsuu mukaan kuluttajia, yrityksiä ja muita toimijoita etsimään yhdessä ratkaisuja kiertotalouden ja jätteettömyyden edistämiseksi kahvialalla.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB