Tavoitteena täysin jätteetön tuotanto

JULKAISTU: 15. joulukuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Löfbergsin uudessa kestävyysraportissa on selostettu yhtiön kestävyystyötä toimintavuonna 2019–2020. Kotimaassa muun muassa siirrytään vähemmän energiaa kuluttaviin ratkaisuihin sekä käytetään uusiutuvaa energiaa ja ympäristöystävällisempiä pakkauksia.

– Olemme pienentäneet ilmastovaikutuksiamme 52 prosentilla vuodesta 2005 lähtien. Käytämme vihreää tuulisähköä sekä maa- ja kaukolämpöä, mutta kahvin paahdossa tarvitsemme edelleen jonkin verran fossiilista nestekaasua. Olemme löytäneet tiiviissä yhteistyössä erään toimittajamme kanssa ratkaisun, jonka ansiosta voimme ennen pitkää siirtyä kokonaan uusiutuvan energian käyttöön, kertoo Löfbergsin laatu- ja kestävyysjohtaja Eva Eriksson.

Löfbergs raportoi edistymisestä myös pakkauspuolella. Tavoitteen mukaan kaikkien pakkausten tulisi olla kierrätettäviä ja uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja vuoteen 2030 mennessä. Kasvipohjaisten pakkausmateriaalien osuus kasvoi vuoden mittaan 73 prosenttiin.

Kahviyhtiöllä on näköpiirissään myös uusi tavoite: siirtyminen täysin jätteettömään kiertotalouteen.

– Aiomme uudistaa toimintamme kokonaan. Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen tuhlaaminen uhkaavat globaalia kahvialaa viljelijöistä kuluttajiin. Meidän on muutettava asennettamme kahviin ja hyödynnettävä luonnonvarat täysimääräisesti koko arvoketjussa. Näin viljelijät voivat saada uusia tulonlähteitä, ja myös kuluttaja saa hyödynnettyä koko kahvikupillisen entistä paremmin. Samalla kahvin ilmasto- ja ympäristövaikutukset pienenevät, Eva Eriksson sanoo.

Osana tätä työtä Löfbergs on käynnistänyt Circular Coffee Community -hankkeen, johon yhtiö kutsuu mukaan kuluttajia, yrityksiä ja muita toimijoita etsimään yhdessä ratkaisuja kiertotalouden ja jätteettömyyden edistämiseksi kahvialalla.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi