Tavoitteena puulavojen tehokas ja kestävä käyttö

JULKAISTU: 23. lokakuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Yhteisen toimialaliiton Kuormankantajat-neuvottelukunta on hyväksynyt puisten kuljetuspakkausten yhteisen toimintatavan Puupakkausjärjestelmä 2020. Toimintatavan tavoitteena on puisten kuljetuspakkausten kestävä käyttö ja hallinnointi.

Puupakkausjärjestelmä otetaan käyttöön kuluvan vuoden aikana. Se tuottaa tietoa puupakkausten käytöstä, kierrosta ja vastuullisista toimintaperiaatteista. Järjestelmän päämääränä on optimoida tarvittava puupakkauskanta ja niistä aiheutuvat kustannukset sekä kohdistaa kustannukset oikeudenmukaisesti aiheuttamisperiaatteella. Se huomioi ympäristölainsäädännön vaatimukset.

Kuormankantajat-neuvottelukunnassa jäseninä olevat lavayritykset sitoutuvat sopimuksella kestävien toimintatapojen edistämiseen. Lavayritysten edellytetään toteuttavan omavalvontaa ohjeiden mukaisesti sekä niitä valvotaan säännöllisillä auditoinneilla. Yritykset saavat vastuullisesta toimintatavastaan käyttöönsä Puupakkaus­järjestelmään liittyvän vastuullisuuslogon. Logon käyttöoikeus edellyttää auditointien suorittamista. Logo on suojattu tavaramerkillä.

Vastuullinen toimintatapa kuormalavojen käytössä edellyttää myös muilta toimijoilta, kuten pakkaavalta teollisuudelta ja kaupalta, yhteistyötä ja sitoutumista vastuullisiin toimintatapoihin, muun muassa standardilavojen käyttöä ja huolehtimaan laadusta. Parhaimmillaan vastuulliset yritykset hankkivat lavat aina vastuullisuustavoitteisiin sitoutuneilta toimijoilta, edistävät lavojen kierrätystä mm. lavojen lajitelulla ja huolellisella säilyttämisellä sekä hoitavat tehokkaasti palautuslogistiikan.

Lue lisää Ringin verkkolehdestä

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi