Tavoitteena hiilineutraalius

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-09-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Rani Plastin tavoitteena on hiilineutraali tuotanto vuoteen 2035 mennessä.

– Rani Plastissa on tehty kestäviä ratkaisuja koko yrityksen historian ajan esimerkiksi hyödyntämällä muoviraaka-aineita tehokkaasti, Rani Plastin toimitusjohtaja Jari Palosaari kertoo.

Palosaari toivoo, että eduskunta ottaisi huomioon kierrätysmuovin käytön edistämisen, kun se päättää jätelain muutoksesta. Jos lakimuutoksen 62. pykälä toteutuu nyt esitetyssä muodossaan, muovikierrätyksen kehittäminen Suomessa vaarantuu.

Muoviteollisuudessa olennainen osa kestävää toimintaa on kierrätysmuovin ja uusiutuvien muoviraaka-aineiden käyttö. Kaikki Rani Plastin valmistamat pakkauskalvot ovat kierrätettäviä. Rani Plast on määritellyt toimenpiteet, joilla se tavoittelee hiilineutraalia tuotantoa vuoteen 2035 mennessä. Yhtiö kehittää jatkuvasti uusia vastuullisia pakkausratkaisuja yhdessä asiakkaidensa kanssa sekä auttaa asiakkaitaan optimoimaan muovin käyttöä.

– Kehitämme tuotantoprosessia ympäristöystävällisemmäksi. Äskettäin otimme käyttöön kaksi uutta painokonetta, jotka ovat edeltäjiään energiatehokkaampia. Painaminen muuttuu ympäristöystävällisemmäksi, kun painovärin määrää vähentyy ja liuottimia uusiokäytetään. Yhtiön käyttämä sähköenergia tuotetaan kokonaan uusiutuvilla energialähteillä, Palosaari sanoo.

 

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox