Täsmentävät ohjeet kertakäyttömuovi-direktiiville viipyvät

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-01-07
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Vauhdilla säädetty kertakäyttömuovidirektiivi pitää pakkaajia jännityksessä. Moni direktiivin toimeenpanon kannalta keskeinen asia on vielä epäselvä.

EU:n viime vuonna antaman kertakäyttömuovidirektiivin eli SUP-direktiivin (single-use plastics) tarkoituksena on vähentää merten ja vesistöjen roskaantumista. Direktiiviin liittyvä valmistelutyö EU-tasolla on viivästynyt, mikä on puolestaan hankaloittanut kansallista valmistelua. Direktiivi pitäisi saattaa osaksi kansallista lainsäädäntöä 3.7.2021 mennessä. 

– Ympäristöministeriö valmistelee parhaillaan direktiivin toimeenpanoa Suomessa, mutta tehtävä on vaikea, koska direktiivissä luvatut komission ohjeistukset ovat myöhässä, kertoo Pakkauskierrätys RINKI Oy:n asiakaspalvelupäällikkö Maija Peltola

Direktiivi asettaa pakkausten tuottajat vaikeaan paikkaan, sillä ilman selkeitä määritelmiä direktiivin voimaantuloon on vaikea valmistautua. 

Lue lisää Ringin verkkolehdestä

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli