Tapahtuma-ala herää koronahorroksesta

JULKAISTU: 5. marraskuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Vaikka syksy on saapunut sateineen ja yleisilme on harmaa, on meillä myös syytä olla iloisia. Uuvuttavan pitkä koronarajoitusten aika on vihdoin hellittämässä. Isojen yleisötapahtumien järjestäminen on tullut mahdolliseksi, kun riskiryhmät ja suurin osa muistakin on rokotettu ja sairaalahoidon tarve on laskenut.

Osalla kansalaisista alkaa myös henkinen sietokyky olla kovilla ja se on helppoa ymmärtää; varsinkin jos pienessä asunnossa on pitänyt olla useita henkilöitä yhtä aikaa etätöissä ja -koulussa, on se varmasti ollut haastavaa. Eikä pakotetussa erakkoelämässä ole myöskään mitään hauskaa pitkän päälle, vaikka kuinka introvertista henkilöstä on kysymys, puhumattakaan ekstroverteistä.

Ensimmäinen pakkausalaakin koskeva isompi yleisötapahtuma taisi olla Alihankintamessut syyskuussa Tampereella. Palautteen mukaan tapahtuma veti hyvin sekä näytteilleasettajia että messuvieraita, vaikka ihan ennätyksiin ei päästykään.

Suomen Pakkausyhdistyksen perinteinen syyskauden aloitus eli Pakkausalan peruskurssi alkoi myös syyskuun lopulla. Kurssilla on mukana jälleen yli 30 henkilöä ja kaikki läsnä! Edellisen kurssin osallistujista lähes 30 prosenttia seurasi opetusta etänä ainakin jossakin vaiheessa.

Lupaavan tilanteen rohkaisemana SPY päätti myös järjestää syksyn suurtapahtuman PackSummitin live-tapahtumana. Viime vuonnahan PackSummit järjestettiin webinaarina. Toimijoiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella tarvetta tapaamisiin yhteistyökumppaneiden ja kollegoiden kanssa on niin paljon, että odotukset Summitin osalta ovat korkealla. Puhujat ainakin ovat huippuluokkaa – niin kuin Summitissa aina! Lisätietoa löytyy tämän lehden sivuilta ja SPY:n nettisivuilta www.pakkaus.com.

Ensi keväänä sitten alkaa tapahtua toden teolla, kun tapahtumia on sekä meillä että muualla. PacTec-messut ovat ensimmäinen kansainvälinen tapahtuma maaliskuussa. Tavallaan silloin ympyrä sulkeutuu, kun edelliset PacTec-messut keskeytettiin pandemian vuoksi.

Pieniä huolenaiheita koronan ikeestä vapautumisessa tietysti on myös. Pitkään valmistelussa ollut koronapassi oli lähes ylivoimaisen vaikea pala päättäjillemme. Passihan meillä jo oikeasti on ollut; Omakannasta tulostettu todistus kahdesta rokotteesta tai sairastetusta taudista, tai negatiivinen testitulos. Poliittisten päättäjien päättämättömyyden lisäksi tilannetta ei helpottanut tietosuojavaltuutetun kanta, jonka mukaan rokotetieto on terveydentilaa koskeva tieto, jota ei tarvitse kenellekään kertoa. Tätä pääkirjoitusta kirjoitettaessa passista oltiin jo päättämässä eduskunnassa – toivottavasti se toteutui suunnitelmien mukaisesti ja tapahtumien turvallisuus vahvistuu entisestään.

Nyt on aika lopettaa kotona nyhjääminen ja lähteä liikkeelle – tavataan siis lähiaikoina pakkausalan tapahtumissa ihan livenä!

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)