Take away -ruoan ympäristökuormitusta vähennetään

JULKAISTU: 19. maaliskuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Tampereen ammattikorkeakoulun RUOKO-hanke kehittää toimivia pakkaus- ja kierrätysratkaisuja laajalla yhteistyöllä. Tavoitteena on vähentää take away -ruoan ympäristökuormitusta.

Pirkanmaalla käynnistyy EU-rahoitteinen hanke, jonka avulla vähennetään noutoruoan ympäristökuormitusta. Tampereen ammattikorkeakoulun RUOKO-hanke kehittää toimivia pakkaus- ja kierrätysratkaisuja laajalla yhteistyöllä.

Hankkeessa on mukana ravintoloita, kuljetus-, pakkaus- ja IT-alan yrityksiä. Näin tuetaan monipuolisesti yritysten mahdollisuuksia turvata ja kehittää liiketoimintaansa koronakriisin aiheuttamassa tilanteessa.

Tavoitteena on saada mukaan yrityksiä seuraavien kuntien alueella: Tampere, Nokia, Ikaalinen, Lempäälä, Pirkkala, Valkeakoski, Ylöjärvi, Sastamala ja Virrat.

Maakuntahallitus suuntasi Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n RUOKO-hankkeelle Euroopan aluekehitysrahastosta ja valtion rahoituksena yhteensä 135 120 euroa. Hankkeen jatkorahoitukseen varaudutaan vuonna 2023. Hankkeen osatoteuttaja on Tampereen korkeakoulusäätiö.

Vuoden 2023 elokuun loppuun kestävä hanke tukee maakuntaohjelman ja älykkään erikoistumisen strategian tavoitteita. Tavoitteiden mukaisesti korkeakouluissa olevaa osaamista kanavoidaan alueen yrityksiin ja vähähiilisyyttä edistetään liiketoiminnallisena kilpailuetuna. Näin saadaan aikaan ympäristöhyötyjä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)