Kela julkisti etuajassa vuoden 2022 äitiyspakkauksen

JULKAISTU: 2021-12-09
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Koronavuodet ovat nostaneet Suomessa syntyvyyskäyrät kasvuun pitkästä aikaa. Tavallisesti edellisen vuoden äitiyspakkaukset on jaettu keväällä loppuun, mutta vuonna 2022 pakkaus vaihtuu jo alkuvuodesta. Kela on kiinnittänyt äitiyspakkauksen vastuullisuuteen runsaasti huomiota.

Kela tarjoaa lapselle ja perheelle tueksi maailmallakin mainetta niittäneen äitiyspakkauksen. Äitiysavustuslaki täyttää ensi vuonna jo 85 vuotta ja sillä on suuri symbolinen merkitys suomalaisessa hyvinvointivaltiossa.

– Suomessa korona-aika nosti syntyvyyden poikkeukselliseen kasvuun, vaikka muissa Pohjoismaissa kävi toisin. Kelan äitiyspakkaus on yksi tapa auttaa perheitä alkuun ja keskittymään vauva-aikaan. Pakkaus on suosittu, sillä sen valitsee rahallisen avustuksen sijaan edelleen noin kaksi kolmasosaa perheistä, kertoo etuuspäällikkö Johanna Aholainen Kelasta.

Äitiyspakkaus on kestävä ja ekologinen

Äitiyspakkauksen 43 erilaista tuotetta on valikoitu tuotteiden materiaalivalintoja ja laatua tarkastellen, vastuullisuutta unohtamatta. Sisältö on vuoden 2022 pakkauksessa 7 tuotetta suppeampi kuin tänä vuonna: tuotteiden laatua on korostettu hinnan sijaan.

– Puuvillasta valmistetuista tuotteista suurin osa on luomupuuvillaa. Muutamassa tuotteessa on käytetty osittain kierrätysmateriaalia. Kaikkien tuotteiden täytyy tietenkin täyttää Suomen ja EU:n lainsäädännän turvallisuusvaatimukset, painottaa Johanna Aholainen.

Vuodevaatelaatikon ilmeen on suunnitellut Aya Iwaya. Ilmeen nimi on Perhe. Kuosi oli yksi Kelan 2017 järjestämän äitiyspakkauslaatikon ilmesuunnittelukilpailun voittajatöistä. Uusi suunnittelukilpailu käynnistetään ensi vuonna. Vuodevaatelaatikko on suunniteltu toimimaan myös vauvan ensisänkynä, ja myöhemmin lapsuusmuistoesineiden säilytyslaatikkona. Laatikko on aaltopahvia ja sen on valmistanut Stora Enso Packaging Oy Lahdessa.

– Kela kehittää sisältöä jatkuvasti vastuullisemmaksi ja tuotteiden ulkoasuvalinnoissa osallistetaan jatkossakin yleisöä. Pakkauksen perustehtävä on kuitenkin kansanterveydellinen; sillä halutaan turvata vauvan perustarpeita, sekä auttaa vauvaperhettä alkuun, Aholainen muistuttaa.

Katso video äitiyspakkauksen tuotteista

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)