Sydänmerkit Pirkka ja Pirkka Parhaat -tuotteisiin

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2022-06-02
PÄIVITETTY: 2023-01-18


K-ryhmän tavoitteena on lisätä Sydänliiton myöntämä Sydänmerkki noin 200 olemassa olevaan Pirkka ja Pirkka Parhaat -tuotteeseen. Sydänmerkki myönnetään tuotteille, jotka ovat terveellisempiä valintoja omassa tuoteryhmässään.

Sydänliiton myöntämä Sydänmerkki helpottaa terveellisempien valintojen tekemistä, sillä se kertoo, että tuote on tuoteryhmässään parempi valinta suolan määrän sekä rasvan laadun ja määrän suhteen. Sydänmerkki-järjestelmä koostuu yli 50 tuoteryhmästä ja niiden ravitsemuskriteereistä, jotka perustuvat tutkittuun ravitsemustietoon ja -suosituksiin.

Pirkka ja Pirkka Parhaat -valikoimasta löytyy jo Sydänmerkki-kriteerit täyttäviä tuotteita. Sydänmerkin lisääminen noin 200 olemassa olevaan Pirkka ja Pirkka Parhaat -tuotteeseen on yksi konkreettinen keino, jolla K-ryhmä auttaa asiakkaita tekemään terveyden kannalta edullisempia valintoja.

– Sydänmerkki tullaan lisäämään usean eri tuoteryhmän tuotteisiin, kuten esimerkiksi merkin käytön kriteeristöt täyttäviin lihatuotteisiin, valmisruokiin ja maitovalmisteisiin, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske.

Sydänmerkit lisätään tuotteisiin pakkauspäivitysten yhteydessä. Ensimmäiset omien brändien Sydänmerkki-tuotteet näkyvät K-kaupoissa tämän vuoden lopulla.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx