Suomen Uusiomuovi kierrättää pian muitakin pakkausmateriaaleja

JULKAISTU: 2022-05-09
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Jätelain muutoksen myötä pakkausten tuottajayhteisön toimialan on katettava kaikki pakkausmateriaalit. Suomen Uusiomuovi Oy on yhtiökokouksessaan päättänyt muuttaa yhtiöjärjestystään uuden lain mukaisesti. Suomen Uusiomuovi jatkaa tulevaisuudessa itsenäisenä tuottajavastuuyhtiönä, joka kattaa kaikki pakkausmateriaalit.

– Tämä on hyvä uutinen koko Suomen kierrätystaloudelle. Meidän tavoitteena on kaikkien pakkausmateriaalien keräysasteen nostaminen ja kierrätysasteen kasvattaminen. Tärkeää on myös se, että voimme tulevaisuudessakin turvata kierrätysmateriaalin saatavuuden suomalaisille pakkausvalmistajille, jatkaa Suomen Uusiomuovin toimitusjohtaja Mika Surakka.

Pakkaustuottajayhteisöt tekevät jatkossakin yhteistyötä ekopisteiden, kiinteistökeräyksen ja terminaalien suhteen. Ainoastaan varsinaiset kierrätystoimet ovat erilliset tuottajayhteisöillä.

– Suomen Uusiomuovi haluaa tehdä tiivistä yhteistyötä kilpailevien tuottajayhteisöjen kanssa, jotta vältämme turhat, kustannuksia kasvattavat, päällekkäiset toiminnot, Surakka korostaa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)