Suomalaisyritykselle miljoonarahoitus joen puhdistukseen Indonesiassa

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-09-09
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Suomalainen ympäristöteknologian start-up -yhtiö Riverrecycle Oy yhteistyökumppaneineen on saanut 1 miljoonan US dollarin arvoisen rahoituksen pilottiprojektilleen, jonka tarkoitus on kehittää kestävä toimintamalli jokien puhdistamiselle Citarum-joella Indonesiassa. Rahoitus saadaan Benioff Ocean Initiativelta ja Coca Cola Foundation-säätiöltä.

Riverrecycle Oy toteuttaa joenpuhdistusprojektinsa yhteistyökumppaninsa Greeneration Foundation-säätiön kanssa. Projektin tarkoitus on nostaa joesta siinä kelluvaa muoviroskaa ja muuntaa se korkealaatuiseksi polttoöljyksi. Muovinkeräysprojektin yhteydessä toteutetaan kampanja, jonka tarkoituksena on tehostaa jätekäsittelyn tapoja paikallisesti ja näin välttää muovin kulkeutumista jokeen. Projektissa Riverrecycle pyrkii luomaan taloudellisesti kestävän toimintamallin, jolla on myös tehokas ympäristöä parantava vaikutus.

– Ratkaisumallimme ei pelkästään puhdista jokia niissä olevasta muoviroskasta, vaan myös rakentaa taloudellisesti kestävän jätehuollon mekanismin sinne missä sitä tarvitaan. Tämä on yksi niistä monista osasista, joita tarvitaan maailman muoviongelman ratkaisuun ja vie meidät askelen verran lähemmäksi tilannetta, jossa muovijäte voidaan muuttaa energian tuotantotekijäksi, sanoo Anssi Mikola, Riverrecycle Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja.

Joen pinnalla kelluvan muoviroskan poistamista varten projektin tarkoitus on asentaa laite, joka kerää ja ohjaa muovin automaattiselle keräyspisteelle, jossa se nostetaan pois joesta. Puhdistuslaite on Riverrecycle Oy:n kehittämä, ja sen valmistaa suomalainen Lamor Oy. Laite pystyy keräämään 70-200 tonnia muovijätettä päivässä. Tarkoitus on testata muoviroskan muuntamista pyrolyysiprosessin avulla korkeatasoiseksi polttoöljyksi. Kierrätettävät ainekset lähetetään eteenpäin, ja orgaaninen jäte kompostoidaan. Vaihtoehtoisia jätteenkäsittelytapoja tutkitaan projektin kuluessa.

Projektissa kokeillaan Riverrecyclen teknologiaa ensimmäistä kertaa. Toteutuessaan projekti on ensimmäinen askel Riverrecyclen strategiassa kehittää joenpuhdistuksesta ilmainen palvelu paikallisille kunnille ja kaupungeille.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli