Sulapac-kansi suojaa premium-kasvovoidetta

JULKAISTU: 3. helmikuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


N° 1 de CHANEL -pakkauksissa on otettu käyttöön biopohjaisia materiaaleja sisältävät kannet. Ne ovat tulosta Chanelin ja Sulapacin vuonna 2018 alkaneesta yhteistyöstä.

– N° 1 de CHANEL -kasvovoiteen uuden sukupolven kansi on valmistettu 90-prosenttisesti biopohjaisista materiaaleista. Valmistuksessa on käytetty teollisuuden sivuvirtoina syntyvää FSC-sertifioitua haketta. Chanelin vaativien standardien mukaisesti jokaista yksityiskohtaa tarkasteltiin pitkään, mukaan lukien materiaalin aistinvarainen laatu, sen lämmönvaihteluiden kestävyys sekä purkin sulkemisen ainutlaatuinen ääni, Chanelilta kerrotaan.

Tarvittiin yli 40 testiä, ennen kuin Sulapacin tutkimus- ja kehityspäällikkö Piia Peltola löysi oikean reseptin materiaalia varten.

– Ensimmäinen iso tehtävämme oli innovoida biopohjainen materiaali, joka hyödyntää itse voiteen valmistuksessa syntyvää sivuvirtaa eli kameliakasvin siementen kuoria. Kamelia on luonnostaan hydrofiilistä materiaalia, joten se imee vettä voimakkaasti. Tämän haasteen ratkaiseminen oli meiltä suuri saavutus, ja ensimmäistä kertaa olemme sisällyttäneet tällaisen ainesosan pakkausmateriaaliimme, Peltola kertoo yhteistyön laajuudesta.

Sulapacin toimitusjohtaja ja perustaja Suvi Haimi toteaa, että kehitystyön myötä yrityksellä on jatkossa paremmat mahdollisuudet hyödyntää sivuvirtoja ja pienentää tuotannon ympäristöjalanjälkeä entisestään.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Etiketit pois Actimel-pulloista

Ilman PET-muovista etikettiä HDPE:stä valmistetun pullon kierrätettävyys paranee.
Danone

Teollisen mittakaavan muovipakkausten kemiallinen kierrätys alkaa

Sumi ja Wastewise Group aloittavat yhteistyön pakkausmuovien kemiallisessa kierrätyksessä.
50148873-chemical-recycling-abstract-concept-vector-illustration

Fazer siirtää kaurajuomien valmistuksen Korialta Ruotsiin?

Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 työsuhteen päättymiseen Suomessa.    
fazer aito

Oddlygood ostaa Plantin

Oddlygoodista tulee Planti-tuotteiden ja -brändin omistaja. Samanaikaisesti Valio ostaa Plantin tuotannon Turussa.
oddlygood