Suklaarakeet paperipakkauksiin

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-01-25
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Smarties-tuotemerkki siirtyy käyttämään kierrätettäviä paperipakkauksia tärkeimmissä makeistuotteissaan maailmanlaajuisesti. Kaikki Suomessa myytävät Smarties-makeiset pakataan paperisiin pakkauksiin huhtikuun loppuun mennessä.

Uudet pakkaukset otetaan Suomessa ja muissa Pohjoismaissa käyttöön helmikuun aikana. Suomen tuotevalikoimaan kuuluvat Smarties 38g -putket ja Multipack 4x34g. Maailmanlaajuisesti 90 prosenttia pakkauksista tulee olemaan paperisia. Muutoksen myötä syntyy 372 tonnia vähemmän muovijätettä pelkästään Euroopan, Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan markkina-alueella.

Uudet Smarties-paperipakkaukset on valmistettu päällystetystä paperista, paperitarroista tai pahvikartongista. Smarties-pakkaukset ovat kierrätettäviä useimmissa maissa, joissa Smarties-tuotteita myydään, mukaan lukien Suomi. Tiedot Smarties-paperipakkausten asianmukaisesta hävittämisestä on lisätty etiketteihin kuluttajien tietoisuuden lisäämiseksi.

”Pakkausasiantuntijamme ovat testanneet uudet pakkaukset varmistaakseen, että ne pitävät Smarties-suklaarakeet erinomaisessa kunnossa kuljetuksen ja varastoinnin aikana. Teimme myös useita muutoksia olemassa oleviin tuotantolinjoihimme, jotta voimme kääriä tuotteet repimättä tai puhkaisematta paperi”, Nestlé Confectionery Product Technology Centren johtaja Louise Barrett sanoo.

Nestlé investoi merkittävästi tehtaidensa päivittämiseen maailmanlaajuisesti. Smarties-pakkausten muutos on vain yksi tuotemerkin aloitteista, joiden tavoitteena on tukea kestävyyttä ja parantaa tuotekokemusta.

Nestlé aikoo vaihtaa kaikki pakkauksensa kierrätettäviksi tai uudelleenkäytettäviksi vuoteen 2025 mennessä. Myös neitseellisten muovien käyttöä vähennetään kolmanneksella samana aikana.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB