Sujuvuutta pullonpalautukseen

JULKAISTU: 2020-08-13
PÄIVITETTY: 2023-01-18


TOMRAn uuteen automaattiin voi palauttaa kassillisen tyhjiä muovipulloja ja tölkkejä muutamassa sekunnissa – Suomen ensimmäinen R1-palautuslaite asennettiin Vantaan Tammiston Citymarketiiin.

Hyvästi yksittäisten pullojen ja tölkkien syöttö palautusautomaattiin! Pullonpalautusjärjestelmien valmistaja TOMRA on tuonut Suomeen ensimmäisen palautuslaitteen, johon voi kaataa kerralla kassillisen tyhjiä muovipulloja ja tölkkejä. Tammiston Citymarketin TOMRA R1-palautusautomaattiin voi palauttaa kerralla yhteensä yli 100 muovipulloa ja tölkkiä. Palautustapahtuma nopeutuu merkittävästi, kun pakkaukset voi yksinkertaisesti kaataa laitteeseen.

– Pullonpalautus nopeutuu ja helpottuu merkittävästi uuden R1-laitteen myötä. Parasta on, ettei tyhjiin pakkauksiin tarvitse koskea, vaan ne voi kaataa suoraan automaattiin. Asiakkaat arvostavat nopeaa palautusta ja sitä, ettei käsiä tarvitse liata. Kun laitteen on nähnyt toiminnassa, miettii, miksei tätä ei ole keksitty aiemmin. Asiakkaiden tarvitsee vaan kaataa tyhjät juomapakkaukset automaattiin, ottaa kuitti ja tulla ostoksille, toteaa K-Citymarket Tammiston kauppias Kimmo Sivonen.

Viisi kertaa nopeampi ja tehokkaampi

Tomra R1 on jopa viisi kertaa nopeampi kuin perinteiset pullonpalautusautomaatit, joihin palautetaan yksi juomapakkaus kerrallaan. Tomra R1 avulla palautustapahtuma nopeutuu ja  pullonpalautuksen jonot vähenevät. Helppokäyttöinen laite tekee palauttamisesta myös siistimpää, kun pulloihin ja tölkkeihin ei tarvitse koskea.

– Pullojen ja tölkkien palauttaminen suoraan kassista kaatamalla mullistaa pullonpalautuksen. Suomalaiset ovat maailman ahkerimpiin kuuluvia kierrättäjiä. Pullojen ja tölkkien kierrätysaste on meillä huippuluokkaa. Mitä sujuvampaa, vaivattomampaa ja siistimpää palauttaminen on, sitä useampi myös palauttaa tyhjät juomapakkauksensa samalla, kun hoitaa muut päivittäistavaraostoksensa. Ekoteot eivät siis vaadi omien käsien likaamista. Maailmaa voi pelastaa pullo kerrallaan, tai tässä tapauksessa yli 100 pulloa kerrallaan, toteaa TOMRA Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kangaslahti.

Norjassa ja Ruotsissa sekä kuluttajat että kauppiaat ovat ottaneet uuden TOMRA R1 automaatin hyvin vastaan. Palautuskerrat R1 myymälöissä ovat lisääntyneet merkittävästi, parhaimmillaan jopa 60 prosenttia. Kauppiailta saatujen kokemusten perusteella miellyttävämpi palautuskokemus houkuttelee asiakkaita ja lisää myyntiä.

 Vuosien tuotekehityksen tulos

Uuden TOMRA R1:n tuotekehitys käynnistyi jo vuonna 2015, jonka jälkeen useita teknisiä ratkaisuja on kehitetty ja testattu laajasti myymälöissä.

Uusi teknologia perustuu juomapakkausten tunnistukseen ja lajitteluun. Singulaattori järjestää juomapakkaukset kuljettimelle jonoon, jolloin ne voidaan hallitusti tunnistaa yksi kerrallaan. R1-palautusautomaatin rakenteessa teolliseen käyttöön suunniteltu tekniikka on saatu tiivistettyä kompaktiin, myymälän rajallisiin tiloihin mahtuvaan kokoon.

Koska R1 käsittelee ja tunnistaa palautetut juomapakkaukset huomattavasti aiempia palautusautomaattimalleja nopeammin, lajittelu on toteutettu paineilmalla perinteisen mekaanisen lajittelun sijaan. Laitteessa on Tomran kehittelemä, maailman ensimmäinen 360 asteen kamerapohjainen juomapakkausten tunnistustekniikka (TOMRA Flow).

Ajantasaisen palautusdatan keräämisen sekä välittömän laitehallinnan ja nopean etähuollon varmistamiseksi R1 on jatkuvasti yhteydessä TOMRAn IoT-järjestelmään.

Laite palauttaa pantittomat tölkit ja pullot. R1 ei hyväksy lasipulloja, vaan ne tulee palauttaa muihin palautusautomaatteihin.

 

 

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)