Stora Ensolta uusia pakkauskartonkeja

JULKAISTU: 2020-02-18
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enso laajentaa uusiutuvien pakkausmateriaaliensa valikoimaa uusilla kartonkikuppeihin ja elintarvikepakkauksiin tarkoitetuilla suojakerroskartongeilla. Uusi suojakerrosratkaisu perustuu dispersioteknologiaan ja palvelee varsinkin pikaruoka-alaa, joka tarvitsee ympäristöystävällisiä, uusiutuvia ja kierrätettäviä pakkausmateriaaleja korvaamaan muovipakkauksia.

Stora Enson uusia, fluorittomia Aqua ja Aqua+ -suojakerrosratkaisuja käytetään kuppi- ja elintarvikekartongin valmistuksessa perinteisen muovipäällysteen sijasta. Aqua on rasvankestävä, kun taas Aqua+ on sekä nesteen- että rasvankestävä.

”Uudet suojakerroskartonkimme on tarkoitettu päivittäistavaraketjuille ja brändinomistajille, jotka haluavat parantaa pakkaustensa kierrätettävyyttä ja vastata ympäristötietoisten kuluttajien vaatimuksiin. Tuotteet soveltuvat kartonkikuppeihin, jäätelö-, pikaruoka- ja pakasteruokapakkauksiin sekä kuivien elintarvikkeiden pakkauksiin”, sanoo Stora Enson Packaging Materials -divisioonan uusista suojakerrosratkaisuista vastaava johtaja Ebba Mannheimer.

Kaikki Stora Enson kartongit valmistetaan kestävästi hankitusta, uusiutuvasta puukuidusta. Aqua-tuotteiden pinta viimeistellään vesipohjaisella dispersioteknologialla. Näin kartonki kestää käytön aikana nestettä ja rasvaa, mutta hajoaa kierrätysprosessissa paperin tavoin.

Dispersiosuojakerros on saatavissa kahteen eri pohjakartonkiin, mikä varmistaa laajat muotoilumahdollisuudet ja pakkausten toiminnallisuuden eri käyttökohteissa. CKB Nude Aqua by Stora Enso on luonnollisen ruskea kraft-kartonki, joka sopii lyhytaikaiseen elintarvikekontaktiin pikaruokapakkauksissa ja kuivien elintarvikkeiden pakkauksissa. Cupforma Natura Aqua+ by Stora Enso on kartonkikuppeihin tarkoitettu materiaali. Sisäpuolen dispersiosuojakerroksen kanssa se soveltuu kuumille juomille, ja molemmin puolin käsiteltynä kylmille juomille ja jäätelöpakkauksiin. Materiaalien painatus ja jatkojalostus onnistuvat nykyisillä konelinjoilla.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)