Stora Ensolle hygieniasertifikaatti

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-02-01
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Koronapandemia on lisännyt kiinnostusta pakkaushygieniaan ja tuoteturvallisuuteen entisestään. Tuotekehitys ja painotekniikoiden kehittyminen ovat kasvattaneet aaltopahvin käyttömahdollisuuksia esimerkiksi verkkokaupassa. Stora Enson Lahden ja Kristiinankaupungin tehtaille juuri myönnetty elintarviketurvallisuussertifikaatti mahdollistaa entistä monipuolisemman aaltopahvipakkauksien käytön myös korkeaa hygieniaa vaativien elintarvikkeiden pakkaamisessa.

Pakkaukset suojaavat tuotteita kuljetuksen aikana ja kaupan hyllyllä, ja erityisesti elintarvikkeiden, lääkkeiden ja verkkokaupan pakkauksilta vaaditaan yhä enemmän turvallisuutta ja hygieenisyyttä. Stora Enso valmistaa puukuidusta uusiutuvia aaltopahvipakkauksia, joissa kuljetetaan elintarvikkeita, vihanneksia ja marjoja tiloilta kauppoihin ja kuluttajille.

Stora Enson Lahden ja Kristiinankaupungin tehtaat saivat juuri kansainvälisesti tunnustetun, vaativan FSSC 22000 -elintarviketurvallisuussertifikaatin. Molemmat tehtaat valmistavat korkean tason hygieniaa vaativia pakkauksia. Elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä laajentaa aaltopahvista valmistettujen pakkausten käyttömahdollisuuksia yhä enemmän myös elintarvikkeisiin, jotka on ennen pakattu esimerkiksi muoviin.

Ruoka- ja juoma-alan yritykset haluavat, että myytävät elintarviketuotteet on pakattu uusiutuviin, laadukkaisiin ja turvallisiin materiaaleihin. Aaltopahvipakkaus on kevyt mutta jämäkkä, joka kestää kuljetusta ja on kierrätettävä. Aaltopahvia voidaan kierrättää jopa seitsemän kertaa.

FSSC 22000 on elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä, joka perustuu kansainvälisesti tunnustettuun ISO 22000 -standardiin sekä järjestelmään kuuluviin lisävaateisiin. FSSC 22000 -järjestelmän mukaisesti toimimalla Stora Enso parantaa tehtaiden toimintoja entisestään vahvistamalla muun muassa siisteyteen, tuotepuhtauteen, kunnossapitoon ja henkilöstön hygieniaan liittyviä käytänteitä. Sertifikaatti on tunnustus toimivasta järjestelmästä ja halusta sitoutua turvallisten elintarvikepakkausten valmistamiseen.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli