Stora Enso panostaa kraftlineriin

JULKAISTU: 5. toukokuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Kraftlinerin ja pakkaustuotteiden kysyntä on kasvussa verkkokaupan lisääntymisestä johtuen. Stora Enso vastasi kysyntään hienopaperikoneen muuntamisella aaltopahvin raaka-ainetta tuottavaksi koneeksi Varkaudessa. Uusi tehdas vihittiin käyttöön huhtikuussa.

Stora Enso investoi 110 miljoonaa euroa muunnostöihin, jotka toteutettiin vuoden 2015 aikana. Kraftlainerin tuotanto alkoi lokakuussa 2015 ja täyteen tuotantoon päästäneen vuoden 2017 alussa. Varkauden tehtaan kapasiteetti tulee olemaan noin 390 000 tonnia aaltopahvin raaka-ainetta.

Lisäksi Stora Enso on rakentanut Varkauden tehtaalle uutta puisten rakennuselementtien, LVL-viilupuun, tuotantolinjaa. 43 miljoonan euron investointi edistää Stora Enson asemaa maailmanlaajuisena korkealaatuisten jatkojalostettujen puuelementtien tarjoajana. Tuotannon on määrä alkaa kesäkuussa 2016, ja arvioitu vuosikapasiteetti tulee olemaan noin 100 000 m3.

”Molemmat investoinnit ovat osa Stora Enson muutosta asiakaskeskeiseksi uusiutuvien materiaalien yhtiöksi”, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström.

”Hienopaperikoneen muuntamisella aaltopahvin raaka-ainetta tuottavaksi koneeksi Stora Enso vastaa uusiutuvien pakkausten maailmanlaajuisen kysynnän kasvuun. Uusi LVL-tuotantolinja puolestaan vastaa kasvavaan kestävien puutuotteiden kysyntään rakentamisessa ja muissa teollisissa käyttökohteissa.”
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)