Stora Enso panostaa kraftlineriin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-05-05
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kraftlinerin ja pakkaustuotteiden kysyntä on kasvussa verkkokaupan lisääntymisestä johtuen. Stora Enso vastasi kysyntään hienopaperikoneen muuntamisella aaltopahvin raaka-ainetta tuottavaksi koneeksi Varkaudessa. Uusi tehdas vihittiin käyttöön huhtikuussa.

Stora Enso investoi 110 miljoonaa euroa muunnostöihin, jotka toteutettiin vuoden 2015 aikana. Kraftlainerin tuotanto alkoi lokakuussa 2015 ja täyteen tuotantoon päästäneen vuoden 2017 alussa. Varkauden tehtaan kapasiteetti tulee olemaan noin 390 000 tonnia aaltopahvin raaka-ainetta.

Lisäksi Stora Enso on rakentanut Varkauden tehtaalle uutta puisten rakennuselementtien, LVL-viilupuun, tuotantolinjaa. 43 miljoonan euron investointi edistää Stora Enson asemaa maailmanlaajuisena korkealaatuisten jatkojalostettujen puuelementtien tarjoajana. Tuotannon on määrä alkaa kesäkuussa 2016, ja arvioitu vuosikapasiteetti tulee olemaan noin 100 000 m3.

”Molemmat investoinnit ovat osa Stora Enson muutosta asiakaskeskeiseksi uusiutuvien materiaalien yhtiöksi”, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström.

”Hienopaperikoneen muuntamisella aaltopahvin raaka-ainetta tuottavaksi koneeksi Stora Enso vastaa uusiutuvien pakkausten maailmanlaajuisen kysynnän kasvuun. Uusi LVL-tuotantolinja puolestaan vastaa kasvavaan kestävien puutuotteiden kysyntään rakentamisessa ja muissa teollisissa käyttökohteissa.”
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB