Stora Enso panostaa kraftlineriin

JULKAISTU: 2016-05-05
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kraftlinerin ja pakkaustuotteiden kysyntä on kasvussa verkkokaupan lisääntymisestä johtuen. Stora Enso vastasi kysyntään hienopaperikoneen muuntamisella aaltopahvin raaka-ainetta tuottavaksi koneeksi Varkaudessa. Uusi tehdas vihittiin käyttöön huhtikuussa.

Stora Enso investoi 110 miljoonaa euroa muunnostöihin, jotka toteutettiin vuoden 2015 aikana. Kraftlainerin tuotanto alkoi lokakuussa 2015 ja täyteen tuotantoon päästäneen vuoden 2017 alussa. Varkauden tehtaan kapasiteetti tulee olemaan noin 390 000 tonnia aaltopahvin raaka-ainetta.

Lisäksi Stora Enso on rakentanut Varkauden tehtaalle uutta puisten rakennuselementtien, LVL-viilupuun, tuotantolinjaa. 43 miljoonan euron investointi edistää Stora Enson asemaa maailmanlaajuisena korkealaatuisten jatkojalostettujen puuelementtien tarjoajana. Tuotannon on määrä alkaa kesäkuussa 2016, ja arvioitu vuosikapasiteetti tulee olemaan noin 100 000 m3.

”Molemmat investoinnit ovat osa Stora Enson muutosta asiakaskeskeiseksi uusiutuvien materiaalien yhtiöksi”, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström.

”Hienopaperikoneen muuntamisella aaltopahvin raaka-ainetta tuottavaksi koneeksi Stora Enso vastaa uusiutuvien pakkausten maailmanlaajuisen kysynnän kasvuun. Uusi LVL-tuotantolinja puolestaan vastaa kasvavaan kestävien puutuotteiden kysyntään rakentamisessa ja muissa teollisissa käyttökohteissa.”
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)