Stora Enso investoi kartongin päällystykseen

JULKAISTU: 21. elokuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Stora Enso investoi kartongin päällystykseen Inkeroisissa. Tehtaan kartonkikone BM4 saa päällystysyksikön, jonka toimittaa ruotsalainen UMV-Coating Systems -yhtiö.

UMV:n mukaan päällystysyksikkö Invo Coater mahdollistaa kartongin päällystämisen minimaalisella keskeytysajalla. Toimitukseen sisältyy myös Invo Tip -mittausjärjestelmä. Päällystysyksikön on tarkoitus olla valmiina vuoden 2017 alussa.

BM4 on 4,7 metriä leveä kartonkikone, joka tuottaa taivekartonkia kuluttajapakkauksiin, kuten ruoka-, makeis- ja lääkepakkauksiin. Inkeroisten Kartonkitehtaan tuotenimet Tambrite ja Tamfold ovat alallaan tunnettuja. Kartonkikoneen vuosikapasiteetti on 280 000 tonnia.

”UMV:n joustavat ja innovatiiviset ratkaisut tulevat auttamaan meitä tuotantoprosessin kehittämisessä ja antavat tuotteillemme lisäarvoa. Tutkimme kaikki saatavilla olevat päällystystekniikat ja valitsimme Invo Coaterin, koske se sopii parhaiten tarkoituksiimme”, kertoo tuotantopäällikkö Antti Veitola Stora Ensolta.

Stora Enso teki myös vuonna 2015 merkittävän investoinnin Inkeroisten kartonkitehtaalle. Kartonkikoneelle asennettiin uusi Valmetin kehittämä ja patentoima vesijäähdytteinen kalanteri.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi