Stora Enso edistää Oberstdorfin MM-kisojen vastuullisuutta

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-02-24
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enso on Oberstdorfissa Saksassa järjestettävien pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisojen pääyhteistyökumppani. Stora Enso toimittaa 23.2.–7.3. järjestettäviin kisoihin uusiutuvia puusta valmistettuja tuotteita.

”Covid-19-pandemian takia kisat järjestetään tänä vuonna poikkeavalla tavalla, mutta niistä on silti mahdollista tehdä vastuullinen urheilutapahtuma.  Toimitamme Oberstdorfiin valikoiman uusiutuvia ja kierrätettäviä tuotteita ja osallistamme paikallista yhteisöä tekoihin, jotka tukevat kiertobiotaloutta”, sanoo Stora Enson yritysvastuujohtaja Annette Stube.

Ympäristöystävälliset tuotteet
Stora Enson uusiutuvat tuotteet on suunniteltu korvaamaan muovia ja muita fossiilipohjaisia materiaaleja. Urheilijoiden, valmentajien, median ja tapahtumajärjestäjien kisoissa käyttämiin ympäristöystävällisiin tuotteisiin kuuluvat palkinnot, palkintokorokkeet, lähtö- ja maaliportit sekä kisalaskuri. Stora Enso toimittaa myös mitalien säilytysrasiat, toimistopaperia, ruokakulhoja, paperimukeja ja kasseja sekä virallisen Junghansin MM-kellon ainutlaatuisen säilytysrasian. Kaikki tuotteet on tehty uusiutuvista ja kierrätettävistä materiaaleista.

Paikallisyhteisön osallistaminen
Stora Enso tukee Oberstdorfin paikallista yhteisöä kahden hankkeen avulla. Ensimmäisessä hankkeessa sponsoroidaan puun taimia lähellä Oberstdorfin hiihtostadionia tehtävään metsitysprojektiin. Projekti toteutetaan yhdessä Bavarian State Forestin kanssa. Toisessa hankkeessa Stora Enso järjestää piirustuskilpailun Oberstdorfin alakoulussa. Hanke toteutetaan yhdessä Oberstdorfin MM-kisojen paikallisen kisajärjestäjän kanssa.

Pitkän aikavälin sitoumus
Hiihdon MM-kisojen kanssa solmittu yhteistyökumppanuus on Stora Ensolle pitkäaikainen sitoumus. Oberstdorfin vuoden 2021 kisat ovat jo neljäs kerta, kun yhtiö on mukana tukemassa MM-hiihtoja. Yhtiö oli pääyhteistyökumppani niin Itävallan Seefeldin kisoissa vuonna 2019 kuin Lahden kisoissa vuonna 2017 ja toimi yhteistyökumppanina Ruotsin Falunissa vuonna 2015. Stora Enso on myös Slovenian Planicassa vuonna 2023 ja Norjan Trondheimissa vuonna 2025 järjestettävien kisojen pääyhteistyökumppani.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx