Starcke investoi pakkausten digitalisoimiseen

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2016-02-24
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Starcke Oy vauhdittaa pakkausten digitalisoimista investoimalla RFID-tagien liittämiseen pakkauksiin.

Täydessä toiminnassa oleva puolen miljoonan euron koneinvestointi sekä uusi tuotantolinja mahdollistavat erilaisten RFID-tagien (UHF ja NFC) tuotannollisen tarkistuksen, koodauksen ja kiinnittämisen.

Liittäminen voidaan tehdä rullalta rullalle sulkijasinetteihin, lavatarroihin tai etiketteihin. Tuotanto mahdollistaa liittämisen myös suoraan pakkausaihioon tai arkille. Uusi teknologia täydentää jo olemassa olevaa tuotantoa nostaen Starckin valmistamien tuotteiden jalostusarvoa entisestään.

RFID-teknologiaa käytetään mm. varastoinnin seurannassa sekä tuotteiden ja lähetysten jäljitettävyydessä. Pakkauksiin liitettävä NFC-tagin luku tapahtuu mobiililaitteilla. Kuluttaja ei tarvitse erillistä applikaatiota lukemiseen. Kuluttaja voi varmistua tuotteen aitoudesta, saada lisätietoa ja antaa palautetta suoraan valmistajalle.

Tagi antaa tuotteen valmistajalle mahdollisuudet erilaisiin kampanjoihin ja datan keräämiseen mm. kuluttajakäyttäytymisen ymmärtämiseksi.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja. He ovat valmiita käyttämään niiden ostamiseen enemmän rahaa, kulkemaan pidemmän matkan niitä hankkiessaan ja näkemään muutenkin ylimääräistä vaivaa varmistaakseen, että heidän ostoksensa sisältävät ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli

Läpinäkyvä eristepakkaus on ympäristöystävällisempi kuin värikäs

Rockwool vaihtoi punavalkoiset eristepakkauksensa läpinäkyviin. Se säästi väriaineita ja lisäsi kierrätettävyyttä.
Rockwool ennen ja jälkeen

Landa Printingiltä jättiyllätys Drupan tiedotustilaisuudessa

Yllättävien myyntilukujen ja kahden uuden painokoneen esittelyn myötä Landa nousi yhdeksi suurimmista yllättäjistä Pre-Drupan tiedotustilaisuudessa Düsseldorfissa maaliskuun lopussa. Packnews oli paikalla.
Landa_01x