Starcke investoi pakkausten digitalisoimiseen

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-02-24
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Starcke Oy vauhdittaa pakkausten digitalisoimista investoimalla RFID-tagien liittämiseen pakkauksiin.

Täydessä toiminnassa oleva puolen miljoonan euron koneinvestointi sekä uusi tuotantolinja mahdollistavat erilaisten RFID-tagien (UHF ja NFC) tuotannollisen tarkistuksen, koodauksen ja kiinnittämisen.

Liittäminen voidaan tehdä rullalta rullalle sulkijasinetteihin, lavatarroihin tai etiketteihin. Tuotanto mahdollistaa liittämisen myös suoraan pakkausaihioon tai arkille. Uusi teknologia täydentää jo olemassa olevaa tuotantoa nostaen Starckin valmistamien tuotteiden jalostusarvoa entisestään.

RFID-teknologiaa käytetään mm. varastoinnin seurannassa sekä tuotteiden ja lähetysten jäljitettävyydessä. Pakkauksiin liitettävä NFC-tagin luku tapahtuu mobiililaitteilla. Kuluttaja ei tarvitse erillistä applikaatiota lukemiseen. Kuluttaja voi varmistua tuotteen aitoudesta, saada lisätietoa ja antaa palautetta suoraan valmistajalle.

Tagi antaa tuotteen valmistajalle mahdollisuudet erilaisiin kampanjoihin ja datan keräämiseen mm. kuluttajakäyttäytymisen ymmärtämiseksi.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB