Spirit-ohjelma - muoviteollisuus kohti kestävämpää tulevaisuutta

JULKAISTU: 17. lokakuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Borealis Polymers on käynnistänyt ohjelman, jossa yhteistyössä nykyisten ja uusien kumppaneiden kanssa johdetaan muoviteollisuuden muutosta kohti kestävää tulevaisuutta. Yrityksen keväällä alkaneen SPIRIT -ohjelman (Sustainable Plastics Industry Transformation) tarkoituksena on kehittää muoviteollisuutta siirtymään kohti uusiutuvia raaka-aineita, kierrätystä ja hiilineutraaliuteen perustuvaa muovin valmistusta ja käyttöä.
SPIRIT-ohjelma pyrkii muuttamaan koko muoviteollisuuden, jotta muovia voitaisiin tulevaisuudessa valmistaa ilman öljypohjaisia raaka-aineita.

Tämä on Jari Lehtisen mukaan alalle elämän tai kuoleman kysymys.  Lehtinen vetää vihreään siirtymään tähtäävää hanketta Borealiksella.
– Muovien dilemmahan on, että yhtäältä niillä on paljon hyviä ominaisuuksia, jotka auttavat säästämään maapallon resursseja esimerkiksi juomavesiputkistoissa turvaamassa puhtaan veden saantia tai sähkökaapeleissa eristeenä. Ruokahävikkikin olisi valtava ilman suojaavia muovipakkauksia.
Ja sitten on se kääntöpuoli: muovit on nostettu syystäkin tikunnokkaan niiden valmistuksen ja polttamisen aiheuttamien hiilidioksidipäästöjen ja maailman merien roskaantumisen vuoksi.
Maksimoidaan arvo, minimoidaan haitat
– Me Borealiksella kuitenkin uskomme vahvasti, että on mahdollista tehdä muovien positiivinen vallankumous, jossa maksimoidaan muovin arvo ja suorituskyky, mutta minimoidaan materiaalin haitalliset vaikutukset maapallolle. Aivan varmasti siirtymä kohti kestävää kehitystä on muoviteollisuuden agendalla globaalisti ainakin seuraavat 20 vuotta, Lehtinen uskoo.
Vihreän siirtymän tavoite on kirjattu Borealiksen strategiaan: yrityksellä on halu ottaa johtava rooli koko muoviteollisuutta koskevassa suuressa muutoksessa. SPIRIT -ohjelmaan panostetaan Borealiksella 50 miljoonaa euroa.

Lue lisää Pakkaus-lehden artikkelista

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi