Snellmanin Kokkikartano investoi valmisruokaan

JULKAISTU: 13. maaliskuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Snellman uskoo menestymiseensä valmisruokamarkkinoilla, vaikka ne supistuivat vuonna 2015. Kokkikartanon Keravan tehdastiloja laajennetaan suurella investoinnilla.

Pietarsaaressa pääpaikkaansa pitävä ruokatalo Snellman investoi Keravalle Kokkikartanon tehtaan laajennukseen 10,5 miljoonaa euroa. Snellman hakee valmisruuan myyntiin merkittävää kasvua.

”Valmisruoalla on merkittävä rooli konsernissamme ja investoinnin myötä Snellman vahvistaa entisestään asemaansa valmisruoan toimijana Suomessa,” konsernijohtaja Leena Laitinen sanoo.

Viime vuonna Kokkikartanon markkinaosuus valmisruokamarkkinoilla kasvoi noin kymmeneen prosenttiin. Myynti kasvoi noin 10 % markkinoilla, jotka supistuivat 1,5 %.

Tuotevalikoimaa kasvatetaan

Kokkikartanon toimitusjohtajan Kati Rajalan mukaan menestys kertoo siitä, että laadukkaista raaka-aineista, lisäaineettomuudesta ja hyvästä mausta ollaan nykyään valmiita maksamaan.

”Uskomme tämän trendin voimistuvan tulevaisuudessa entisestään. Laajennuksen myötä voimme vastata kasvavaan kysyntään ja myös laajentaa tuotevalikoimaamme,” Rajala sanoo.

Kokkikartanon laajennusinvestoinnin rakennustyöt aloitetaan kevään aikana, näillä näkymin maalis-huhtikuussa. Rakentaminen kestää noin vuoden verran. Laajennus käsittää kaksi uutta tuotelinjaa ja niihin liittyvät apu- sekä sosiaalitilat.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)