Snellmanin Kokkikartano investoi valmisruokaan

JULKAISTU: 2016-03-13
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Snellman uskoo menestymiseensä valmisruokamarkkinoilla, vaikka ne supistuivat vuonna 2015. Kokkikartanon Keravan tehdastiloja laajennetaan suurella investoinnilla.

Pietarsaaressa pääpaikkaansa pitävä ruokatalo Snellman investoi Keravalle Kokkikartanon tehtaan laajennukseen 10,5 miljoonaa euroa. Snellman hakee valmisruuan myyntiin merkittävää kasvua.

”Valmisruoalla on merkittävä rooli konsernissamme ja investoinnin myötä Snellman vahvistaa entisestään asemaansa valmisruoan toimijana Suomessa,” konsernijohtaja Leena Laitinen sanoo.

Viime vuonna Kokkikartanon markkinaosuus valmisruokamarkkinoilla kasvoi noin kymmeneen prosenttiin. Myynti kasvoi noin 10 % markkinoilla, jotka supistuivat 1,5 %.

Tuotevalikoimaa kasvatetaan

Kokkikartanon toimitusjohtajan Kati Rajalan mukaan menestys kertoo siitä, että laadukkaista raaka-aineista, lisäaineettomuudesta ja hyvästä mausta ollaan nykyään valmiita maksamaan.

”Uskomme tämän trendin voimistuvan tulevaisuudessa entisestään. Laajennuksen myötä voimme vastata kasvavaan kysyntään ja myös laajentaa tuotevalikoimaamme,” Rajala sanoo.

Kokkikartanon laajennusinvestoinnin rakennustyöt aloitetaan kevään aikana, näillä näkymin maalis-huhtikuussa. Rakentaminen kestää noin vuoden verran. Laajennus käsittää kaksi uutta tuotelinjaa ja niihin liittyvät apu- sekä sosiaalitilat.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus