Smurfit Kappa mukaan uusiutuvan energian varastointiprojektiin

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-08-18
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pakkaus- ja materiaalivalmistaja Smurfit Kappa on valittu mukaan projektiin, jossa tutkitaan uusiutuvista energianlähteistä tuotetun vedyn varastointia. Suurelta osin Euroopan komission rahoittamassa tutkimuksessa selvitetään mahdollisuutta korvata lämpö- ja voimalaitoksissa nykyään käytettävä maakaasu uusiutuvista energianlähteistä saatavalla vedyllä. Tutkimushankkeessa on mukana useita yrityksiä, tutkimuslaitoksia ja eurooppalaisia yliopistoja.

Smurfit Kappan osallistumisesta tutkimushankkeeseen kerrottiin Euroopan komission julkaisemassa vetystrategiaraportissa, jossa selvitetään vedyn roolia eurooppalaisten hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamisessa. Hankkeen puitteissa yhtiön Ranskan-paperitehtaalle Saillat-sur-Vienneen perustetaan voimalaitos vedyn varastointia ja tutkimusta varten.

– Smurfit Kappa keskittyy vahvasti innovaatioihin ja energiatehokkuuteen, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että meidät valittiin osallistumaan tähän projektiin. Laitoksemme Saillat-sur-Viennessa on erinomainen paikka suorittaa tätä uraauurtavaa tutkimusta paperitehtaan tuotantojärjestelmän ja optimaalisen koon ansiosta, kertoo Smurfit Kappan Paper & Board Europen johtaja Laurent Sellier.

Tutkimushankkeeseen on investoitu 15,2 miljoonaa euroa, josta kaksi kolmasosaa rahoitetaan EU:n tutkimuksen ja innovoinnin Horisontti 2020 -puiteohjelman rahoituksella.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx