Smurfit Kappa mukaan uusiutuvan energian varastointiprojektiin

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-08-18
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pakkaus- ja materiaalivalmistaja Smurfit Kappa on valittu mukaan projektiin, jossa tutkitaan uusiutuvista energianlähteistä tuotetun vedyn varastointia. Suurelta osin Euroopan komission rahoittamassa tutkimuksessa selvitetään mahdollisuutta korvata lämpö- ja voimalaitoksissa nykyään käytettävä maakaasu uusiutuvista energianlähteistä saatavalla vedyllä. Tutkimushankkeessa on mukana useita yrityksiä, tutkimuslaitoksia ja eurooppalaisia yliopistoja.

Smurfit Kappan osallistumisesta tutkimushankkeeseen kerrottiin Euroopan komission julkaisemassa vetystrategiaraportissa, jossa selvitetään vedyn roolia eurooppalaisten hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamisessa. Hankkeen puitteissa yhtiön Ranskan-paperitehtaalle Saillat-sur-Vienneen perustetaan voimalaitos vedyn varastointia ja tutkimusta varten.

– Smurfit Kappa keskittyy vahvasti innovaatioihin ja energiatehokkuuteen, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että meidät valittiin osallistumaan tähän projektiin. Laitoksemme Saillat-sur-Viennessa on erinomainen paikka suorittaa tätä uraauurtavaa tutkimusta paperitehtaan tuotantojärjestelmän ja optimaalisen koon ansiosta, kertoo Smurfit Kappan Paper & Board Europen johtaja Laurent Sellier.

Tutkimushankkeeseen on investoitu 15,2 miljoonaa euroa, josta kaksi kolmasosaa rahoitetaan EU:n tutkimuksen ja innovoinnin Horisontti 2020 -puiteohjelman rahoituksella.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB