Smurfit Kappa mukaan uusiutuvan energian varastointiprojektiin

JULKAISTU: 18. elokuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Pakkaus- ja materiaalivalmistaja Smurfit Kappa on valittu mukaan projektiin, jossa tutkitaan uusiutuvista energianlähteistä tuotetun vedyn varastointia. Suurelta osin Euroopan komission rahoittamassa tutkimuksessa selvitetään mahdollisuutta korvata lämpö- ja voimalaitoksissa nykyään käytettävä maakaasu uusiutuvista energianlähteistä saatavalla vedyllä. Tutkimushankkeessa on mukana useita yrityksiä, tutkimuslaitoksia ja eurooppalaisia yliopistoja.

Smurfit Kappan osallistumisesta tutkimushankkeeseen kerrottiin Euroopan komission julkaisemassa vetystrategiaraportissa, jossa selvitetään vedyn roolia eurooppalaisten hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamisessa. Hankkeen puitteissa yhtiön Ranskan-paperitehtaalle Saillat-sur-Vienneen perustetaan voimalaitos vedyn varastointia ja tutkimusta varten.

– Smurfit Kappa keskittyy vahvasti innovaatioihin ja energiatehokkuuteen, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että meidät valittiin osallistumaan tähän projektiin. Laitoksemme Saillat-sur-Viennessa on erinomainen paikka suorittaa tätä uraauurtavaa tutkimusta paperitehtaan tuotantojärjestelmän ja optimaalisen koon ansiosta, kertoo Smurfit Kappan Paper & Board Europen johtaja Laurent Sellier.

Tutkimushankkeeseen on investoitu 15,2 miljoonaa euroa, josta kaksi kolmasosaa rahoitetaan EU:n tutkimuksen ja innovoinnin Horisontti 2020 -puiteohjelman rahoituksella.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)