Sinituote tähtää muovijätteen vähentämiseen

JULKAISTU: 7. helmikuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Siivousvälineistään tunnettu kotimainen Sinituote Oy lanseeraa ensimmäisenä maailmassa Joutsenmerkityt siivousainetabletit, joiden avulla voidaan vähentää jopa 10 miljoonaa kertakäyttöistä siivoussuihkepulloa vuodessa Suomessa.

– Ajatuksemme on, että kuluttajan ei tarvitse ostaa kertakäyttöisiä suihkepulloja. Kestopullon voi huuhdella ja täyttää uudelleen omassa kodissa vedellä ja puhdistusainetabletilla, Sinituotteen toimitusjohtaja Johanna Hamro-Drotz kertoo.

Tutkimuksen mukaan (Iro Research, 2020) Suomessa kotitaloudet käyttävät vuodessa yli 10 miljoonaa erilaista siivoussuihkepulloa, joista yli kolmannes heitetään sekajätteeseen tai poltettavaksi. Suomessa kotitalouksien muovijätettä syntyy keskimäärin 30 kiloa vuodessa ja EU:n tavoitteen mukaan vuonna 2025 puolet markkinoille saatetuista muovipakkauksista pitää kierrättää uusiksi tuotteiksi.

– Sinituote on valmistanut siivousvälineitä kierrätysmuovista jo vuodesta 2018, ja nyt jo lähes 50 prosenttia kaikesta käyttämästämme muovista on kierrätettyä. Mutta pelkkä kierrätys ei riitä vaan muoviroskan määrää pitää myös vähentää. Uusilla tuoteinnovaatioilla, kuten puhdistusainetabletilla, voi olla iso vaikutus kotitalouksien muovipakkausjätteen vähentämiseen, Hamro-Drotz lisää.

SINI-puhdistusainetabletit valmistetaan hiilineutraalisti Sinituotteen tehtaalla Kokemäellä. Kuljetusmatka tehtaalta kauppoihin ja suomalaisiin koteihin on lyhyt, ja tabletin kuljetuksesta syntyy 98,7 prosenttia vähemmän hiilidioksidipäästöjä verrattuna perinteisiin puhdistusaineisiin, jotka ovat suurimmaksi osaksi vettä.

Puhdistusainetabletit ovat luonnollinen jatke aikaisemmille SINI-siivousvälineille, joiden avulla Sinituote on jo vuosikymmeniä pyrkinyt vähentämään kertakäyttöisen muovijätteen määrää. Vaihtopäätiskiharjojen ja -wc-harjojen avulla on säästetty turhaa muoviroskaa jo yli 788 000 kiloa.

– Investointien ja automatisoinnin takia pystymme pitämään tuotteemme kilpailukykyisinä ja tuotanto pystytään säilyttämään kotimaassa. Meillä on vahva osaaminen ja tuotekehitys Suomessa, jonka ansiosta olemme voineet investoida nyt ensimmäisenä Suomessa puhdistusainetablettien valmistukseen, Johanna Hamro-Drotz kertoo.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi