HK:n Sininen Lenkki täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Suomalaisesta lihasta valmistettua HK Sinistä Lenkkiä ostetaan vuodessa yli kahdeksan miljoonaa pakettia, eli suomalaisista kaupoista ostetaan joka päivä keskimäärin noin 22 000 pakettia Sinistä Lenkkiä. Perinteisen version rinnalle on vuosikymmenten aikana tullut erilaisia makuvaihtoehtoja sekä Sinisen Lenkin kevytversio. Juhlavuoden uutuus on Valio Aura sinihomejuustolla maustettu Sininen.
Sinisen Lenkin nimen alkuperä juontaa tuotteen pakkauksesta. Vielä 1960-luvun alussa jokaisen lenkkimakkaran päähän sidottiin käsin alumiininen sinetti, joka kertoi tuotteen laatunimen. Vuonna 1963 käyttöön otetun Naturin-kuoren myötä siirryttiin koneellisesti kiinnitettäviin niitteihin ja alumiinisinetit poistuivat käytöstä. Mutta koska elintarvikeasetus vaati yhä tuotteeseen tiedon makkaran laadusta, kuoren sisäpintaan painettiin sana ”lenkkimakkara” sinisellä värillä. Sisartuotteessa komeili sana ”kiuaslenkki” punaisella.
Sininen painatus erotti HK-lenkkimakkaran kilpailijoistaan. Niinpä kauppiaat alkoivat ennen pitkää tehdä tilauksensa lyhyesti ”20 lenkkiä sinistä ja kymmenen punaista”. Myöhemmin tapa siirtyi myös tiskin toiselle puolelle, kansan suuhun ja nimeksi pakettiin asti. Vuotta 1963 pidetäänkin Sinisen Lenkin syntymävuotena.