Simulointialusta nopeuttaa pakkauskehitystä

JULKAISTU: 24. marraskuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Metsä Board on ottanut käyttöön Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE -simulointialustan pakkausratkaisujen kehittämisessä ja testaamisessa Äänekosken osaamiskeskuksessaan. Simulointi nopeuttaa merkittävästi pakkauskehitystä ja pienentää pakkausten hiilijalanjälkeä.

Simulointi mahdollistaa jopa 85 prosenttia nopeamman pakkauskehityksen verrattuna perinteiseen tapaan, jossa tehdään useita testejä pakkausten fyysisillä prototyypeillä. Lisäksi simulointiteknologia auttaa hallitsemaan koko tuotteen elinkaaren kehitystä materiaalivalinnoista kuljetukseen. Uuden teknologian avulla asiakkaille voidaan suositella optimaalisia pakkausmateriaaleja ja -rakenteita.

– Halusimme nopeuttaa innovaatiovauhtiamme auttaaksemme asiakkaitamme – niin pakkausten valmistajia kuin brändinomistajia – optimaalisilla pakkausratkaisuilla ja pienentämään heidän hiilijalanjälkeään. Esimerkiksi pakkauksen puristuslujuus- ja pudotustestit voidaan nyt tehdä muutamassa tunnissa verrattuna useisiin päiviin tai jopa viikkoihin perinteisillä fyysisillä testausmenetelmillä, sanoo Metsä Boardin kehitysjohtaja Markku Leskelä.

Dassault Systèmesin huipputekninen ratkaisu sekä ilmailu- ja autoteollisuuden asiantuntemus ovat mahdollistaneet uuden teknologian käyttöönoton kuitupohjaisten pakkausten valmistuksessa.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)