Simulointialusta nopeuttaa pakkauskehitystä

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-11-24
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Metsä Board on ottanut käyttöön Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE -simulointialustan pakkausratkaisujen kehittämisessä ja testaamisessa Äänekosken osaamiskeskuksessaan. Simulointi nopeuttaa merkittävästi pakkauskehitystä ja pienentää pakkausten hiilijalanjälkeä.

Simulointi mahdollistaa jopa 85 prosenttia nopeamman pakkauskehityksen verrattuna perinteiseen tapaan, jossa tehdään useita testejä pakkausten fyysisillä prototyypeillä. Lisäksi simulointiteknologia auttaa hallitsemaan koko tuotteen elinkaaren kehitystä materiaalivalinnoista kuljetukseen. Uuden teknologian avulla asiakkaille voidaan suositella optimaalisia pakkausmateriaaleja ja -rakenteita.

– Halusimme nopeuttaa innovaatiovauhtiamme auttaaksemme asiakkaitamme – niin pakkausten valmistajia kuin brändinomistajia – optimaalisilla pakkausratkaisuilla ja pienentämään heidän hiilijalanjälkeään. Esimerkiksi pakkauksen puristuslujuus- ja pudotustestit voidaan nyt tehdä muutamassa tunnissa verrattuna useisiin päiviin tai jopa viikkoihin perinteisillä fyysisillä testausmenetelmillä, sanoo Metsä Boardin kehitysjohtaja Markku Leskelä.

Dassault Systèmesin huipputekninen ratkaisu sekä ilmailu- ja autoteollisuuden asiantuntemus ovat mahdollistaneet uuden teknologian käyttöönoton kuitupohjaisten pakkausten valmistuksessa.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB