Sense N Insightilta apua pakkausmerkintöihin

JULKAISTU: 2021-11-18
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Sense N Insight kokoaa saman katon alle joukon pakkausalan asiantuntijoita ja tarjoaa silmänliike- sekä käytettävyystutkimusta, joiden tuloksia yritykset voivat hyödyntää pakkauskehityksessään. Kesästä alkaen palveluihin on kuulunut myös pakkausmerkintäkonsultointi, kun yrityskauppojen kautta asiantuntijajoukkoon liittyi elintarviketieteiden maisteri Heli Nykänen.

Elintarvikkeita markkinoille tuova yritys on vastuussa siitä, että pakkauksissa näkyvät tuotetiedot ja -merkinnät on esitetty EU:n elintarviketietoasetuksen mukaisesti. Yritykselle on siis hyvin tärkeää, että sen pakkauksissaan käyttämät merkinnät ovat kohdillaan, sillä pakollisten merkintöjen puutteellisuus tai virheellisyys saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa takaisinvetoihin. Vaikka kaupan hyllyjä kolutessa voi joskus tuntua, että käytännöt ovat monenkirjavia, on pakollisille pakkausmerkinnöille olemassa säännöt, joita yritysten tulee noudattaa.

Sen lisäksi, että tuotetiedot ovat pakkauksissa pakollisia, ovat jotkut yritykset päätyneet lisäämään kuvia, joilla eri ainesosien suhdetta kuvataan. Sekä Heli Nykänen että Sense N Insightin perustajajäsen, Package Testing & Research Oy:n toimitusjohtaja Virpi Korhonen pitävät tätä hyvänä suuntauksena.
– Tuotteen sisältämät ainesosat on paljon helpompi hahmottaa, kun ne on esitetty konkreettisesti kuvalla, Korhonen toteaa.

Lue koko artikkeli Pakkaus-lehdestä 7/2021 tai Pakkausyhdistyksen verkkosivuilta: https://www.pakkaus.com/merkitykselliset-pakkausmerkinnat/

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)