ScanStar -kilpailun ilmoittautumisaika on nyt!

JULKAISTU: 17. toukokuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Nyt on aika ilmoittaa parhaat pakkaukset ScanStar-kisaan ja turvata suomalaisten viime vuosien hyvä menestys. ScanStar-kilpailu on avoin kaikille pakkausratkaisuille, jotka on suunniteltu, rakennettu tai tuotettu jossakin Pohjoismaassa. Myös pohjoismaalaisen yrityksen tilaama pakkaus voi osallistua kilpailuun. Kilpailuun ilmoitetun pakkauksen on oltava markkinoilla ennen ilmoittautumista eikä pakkausratkaisu voi olla aiemmin osallistunut kilpailuun. Kilpailutyön voi ilmoittaa pakkauksen suunnittelija, rakentaja, valmistaja tai käyttäjä muiden osapuolten suostumuksella.

Osallistujalla on mahdollisuus ilmoittaa kilpailuun niin monta pakkausratkaisua kuin haluaa, kunhan ne täyttävät osallistumiskriteerit. ScanStar-kisassa menestyneet pakkaukset voivat jatkaa matkaansa maailman parhaiden pakkausten WorldStar -kilpailuun, jossa sielläkin suomalaisten pakkausten menestys on ollut huimaa.

Ilmoittautumisaikaa on 1.6.2022 saakka, mutta lomakkeen täyttämistä ei kannata jättää aivan viime tippaan. Mitä huolellisemmin kilpailuun valmistautuu, sitä paremman käsityksen tuomaristo saa kilpailutyöstä. Tuomaristolle voi lähettää kuvia, dokumentteja, tiedostoja ja vaikka videon pakkausta esittelemään.

Vaikka kuitupakkausratkaisut ovat viime vuosina ehkä dominoineet kilpailussa, johtuu ylivoima ainoastaan siitä, että muista materiaaleista valmistettuja pakkauksia on lähetetty kilpailuun kovin vähän. Kaikki materiaalivaihtoehdot ovat tervetulleita osallistumaan kilpailuun.

Myös opiskelijoille on oma sarjansa: Scanstar Student.

Tänä vuonna kilpailun järjestelyistä vastaa Emballasjeföreningen Norge.

Sekä ScanStar että ScanStar Student -kilpailujen ilmoittautumisen dead line on 1.6.2022.

Lisätietoja kilpailuista: https://scanstar.org/

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi