ScanStar -kilpailun ilmoittautumisaika on nyt!

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2022-05-17
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Nyt on aika ilmoittaa parhaat pakkaukset ScanStar-kisaan ja turvata suomalaisten viime vuosien hyvä menestys. ScanStar-kilpailu on avoin kaikille pakkausratkaisuille, jotka on suunniteltu, rakennettu tai tuotettu jossakin Pohjoismaassa. Myös pohjoismaalaisen yrityksen tilaama pakkaus voi osallistua kilpailuun. Kilpailuun ilmoitetun pakkauksen on oltava markkinoilla ennen ilmoittautumista eikä pakkausratkaisu voi olla aiemmin osallistunut kilpailuun. Kilpailutyön voi ilmoittaa pakkauksen suunnittelija, rakentaja, valmistaja tai käyttäjä muiden osapuolten suostumuksella.

Osallistujalla on mahdollisuus ilmoittaa kilpailuun niin monta pakkausratkaisua kuin haluaa, kunhan ne täyttävät osallistumiskriteerit. ScanStar-kisassa menestyneet pakkaukset voivat jatkaa matkaansa maailman parhaiden pakkausten WorldStar -kilpailuun, jossa sielläkin suomalaisten pakkausten menestys on ollut huimaa.

Ilmoittautumisaikaa on 1.6.2022 saakka, mutta lomakkeen täyttämistä ei kannata jättää aivan viime tippaan. Mitä huolellisemmin kilpailuun valmistautuu, sitä paremman käsityksen tuomaristo saa kilpailutyöstä. Tuomaristolle voi lähettää kuvia, dokumentteja, tiedostoja ja vaikka videon pakkausta esittelemään.

Vaikka kuitupakkausratkaisut ovat viime vuosina ehkä dominoineet kilpailussa, johtuu ylivoima ainoastaan siitä, että muista materiaaleista valmistettuja pakkauksia on lähetetty kilpailuun kovin vähän. Kaikki materiaalivaihtoehdot ovat tervetulleita osallistumaan kilpailuun.

Myös opiskelijoille on oma sarjansa: Scanstar Student.

Tänä vuonna kilpailun järjestelyistä vastaa Emballasjeföreningen Norge.

Sekä ScanStar että ScanStar Student -kilpailujen ilmoittautumisen dead line on 1.6.2022.

Lisätietoja kilpailuista: https://scanstar.org/

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva