ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2024-02-16
PÄIVITETTY: 2024-02-21

 

Huomio pakkaussuunnittelija, -valmistaja, brändinomistaja ja pakkausalan opiskelija!

Tervetuloa osallistumaan tämänvuotiseen yhteispohjoismaiseen ScanStar -kilpailuun! Kilpailuun voi osallistua pakkauksella, joka on suunniteltu tai valmistettu Pohjoismaissa. Myös pohjoismaalainen pakkauksen käyttäjä on tervetullut osallistumaan kisaan.

Kilpailun rekisteröityminen on nyt avattu, ja ilmoittautumisaikaa on 1.6.2024 saakka. Kilpailun tulokset julkaistaan elo-syyskuun vaihteessa 2024.

Kilpailussa menestyneille pakkauksille myönnetään ScanStar, ja tunnusta voi käyttää markkinointimateriaaleissa. Menestyneet pakkaukset saavat myös osallistumisoikeuden pakkausten maailmanmestaruuskilpailuun WorldStariin, jonka järjestää World Packaging Organisation WPO.

ScanStar-kilpailulla on pitkä historia, sen on järjestänyt Scandinavian Packaging Association SPA jo vuodesta 1969 lähtien.

Opiskelijoille järjestetään oma kilpailunsa, ScanStar Student, jonka voittajatyö pääsee mukaan WorldStar Student kilpailuun. ScanStar Student -tuomaristo voi jakaa enintään 1000 € suuruisen palkintosumman apurahan tai stipendin muodossa ScanStar Studentiin liittyvän opintomatkan kustannusten kattamiseen.

Lue lisää kilpailuista ja ilmoita parhaat pakkauksesi mukaan:

www.scanstar.org

Jatka lukemista

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Messuille 13. - 14.3.2024!

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 tuo pakkaus-, elintarvike- ja muovialan yritykset, ammattilaiset ja vaikuttajat yhteen Helsingin Messukeskukseen 13.–14.3.2024.
Pactec

UPM käynnistää muutosneuvottelut lomautuksista

UPM Pulp, UPM Timber ja UPM Communication Papers käynnistävät muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista. Muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista koskevat UPM:n kaikkia suomalaisia sellutehtaita, sahoja ja painopaperitehtaita. Lomautukset kosekevat eri toimipisteissä yhteensä noin 2260 henkilöä.
IMG_0261

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli