Scandiflexin digituotanto vauhtiin Ruotsissa

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2017-01-19
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Tilgmann-konserniin kuuluvan Scandiflexin joustopakkaustuotanto HP:n digitaalisella painokoneella on päässyt vauhtiin Ruotsissa. Digipainatus on selvästi fleksoa edullisempaa pienissä sarjoissa.

Scandiflexin HP Indigo 20000 vihittiin virallisesti käyttöön 12. tammikuuta Landskronassa. Kone hankittiin viime vuoden loppupuolella. Koneen käyttöönotto on kestänyt hieman kauemmin kuin odotettiin lähinnä oheislaitteiston ja viilennyksen asennusten takia. Nyt laitteisto on täydessä iskussa.

Toimitusjohtaja Torbjörn Garthammarin mukaan digitaalisesti painettu tuhannen metrin joustopakkaus maksaa vain neljänneksen siitä, mitä se maksaisi fleksopainatuksena. Tämä avaa brändeille aivan uusia mahdollisuuksia pienten sarjojen tekoon.

Tilgmann hankki Scandiflexin omistukseensa vuonna 2015, ja konserninjohtaja Magnus Höglundin mukaan yhtiön kehittämistä jatketaan. Tilgmann on kiinnostunut myös muista investoinneista Pohjoismaissa lähinnä muovi- ja kartonkipakkauksissa.

Katso Magnus Höglundin haastattelu tästä.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli