Sataplast vahvistuu Muovijalosteen ostolla

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-01-07
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Muovipakkausten valmistamisen alalla tapahtui vuoden vaihteessa merkittävä yrityskauppa. Sataplast osti enemmistön Muovijalosteesta.

Yrityskauppa kaksinkertaisti kokemäkeläisen Sataplastin liikevaihdon. Kokemäellä ja Pirkkalassa toimiva Sataplast osti Hollolassa toimivan pakkausmateriaaleja valmistavan Muovijaloste Oy:n osake-enemmistön, noin 75 %, kertoo Sataplastin toimitusjohtaja ja pääomistaja Jarmo Aspelin.

Sataplastin liikevaihto Kokemäen ja Pirkkalan tuotantolaitoksilla on ollut yhteensä noin 5 miljoonaa euroa. Muovijaloste Oy:n liikevaihto on ollut 6–7 miljoonaa. Kun Sataplast-konserniin lasketaan vielä Sataplastin omistaman Hel-Pack Oy:n tuotanto, kasvaa konsernin liikevaihto noin 13 miljoonaan euroon.

Kokemäellä työntekijöitä on 18 ja Pirkkalassa 5. Yrityskaupassa Sataplastin joukkoon liittyi vanhoina työntekijöinä 46 henkilöä, joten yrityksen työntekijämäärä kasvoi noin 70:een.

”Yhdessä yritykset muodostavat yhden Suomen suurimmista joustopakkausten valmistajista. Yhdistymisen edut näkyvät pienin askelin vuoden 2018 aikana, mutta tavoitteemme ovat jo tulevaisuudessa. Joitakin ajatuksia meillä toiminnan uudistamiseksi tietenkin jo on. Pystymme hyödyntämään yritysten synergiaa ja keskittämään erilaisten tuotteiden valmistamista eri yksiköihimme”, kertoo toimitusjohtaja Aspelin Satakunnan Kansa-lehdelle.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak