Sataplast vahvistuu Muovijalosteen ostolla

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-01-07
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Muovipakkausten valmistamisen alalla tapahtui vuoden vaihteessa merkittävä yrityskauppa. Sataplast osti enemmistön Muovijalosteesta.

Yrityskauppa kaksinkertaisti kokemäkeläisen Sataplastin liikevaihdon. Kokemäellä ja Pirkkalassa toimiva Sataplast osti Hollolassa toimivan pakkausmateriaaleja valmistavan Muovijaloste Oy:n osake-enemmistön, noin 75 %, kertoo Sataplastin toimitusjohtaja ja pääomistaja Jarmo Aspelin.

Sataplastin liikevaihto Kokemäen ja Pirkkalan tuotantolaitoksilla on ollut yhteensä noin 5 miljoonaa euroa. Muovijaloste Oy:n liikevaihto on ollut 6–7 miljoonaa. Kun Sataplast-konserniin lasketaan vielä Sataplastin omistaman Hel-Pack Oy:n tuotanto, kasvaa konsernin liikevaihto noin 13 miljoonaan euroon.

Kokemäellä työntekijöitä on 18 ja Pirkkalassa 5. Yrityskaupassa Sataplastin joukkoon liittyi vanhoina työntekijöinä 46 henkilöä, joten yrityksen työntekijämäärä kasvoi noin 70:een.

”Yhdessä yritykset muodostavat yhden Suomen suurimmista joustopakkausten valmistajista. Yhdistymisen edut näkyvät pienin askelin vuoden 2018 aikana, mutta tavoitteemme ovat jo tulevaisuudessa. Joitakin ajatuksia meillä toiminnan uudistamiseksi tietenkin jo on. Pystymme hyödyntämään yritysten synergiaa ja keskittämään erilaisten tuotteiden valmistamista eri yksiköihimme”, kertoo toimitusjohtaja Aspelin Satakunnan Kansa-lehdelle.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB