S-ryhmässä iso muutos kassien käytössä

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-02-14
PÄIVITETTY: 2023-01-18


S-ryhmässä on tapahtunut iso muutos kassitavoissa. Fossiilisesta muovista tehtyjen kassien ja pussien kulutus on vähentynyt jyrkästi vuonna 2017.

Ryhmään kuuluva Sokos ottaa maksun muovikasseista, ja niiden kulutus laski viime vuonna 60 prosenttia. Se tarkoittaa lähes 4,5 miljoonaa kassia vähemmän. Muovikassit muutettiin Sokoksissa ja Kodin Terroissa maksullisiksi vuoden 2017 alkupuolella.

Ruokakaupan puolella muutosta tapahtui niin sanotulla pikkupussirintamalla. Muovisten hedelmä- ja vihannespussien käyttö laski viime vuonna viidenneksellä. Niitä repäistiin telineistä 52 miljoonaa kappaletta edellisvuotta vähemmän. Samaan aikaan biohajoavien hevipussien käyttö lisääntyi 20 prosentilla.

Muutokset ovat selkeän työn tulosta: S-ryhmä on mukana muovikassisitoumuksessa, jolla pyritään vähentämään muovijätteen syntymistä ja merten roskaantumista. Sitoumus on osa EU-direktiivin toteutusta.

”Vähennämme muovin kulutusta samaan aikaan monella rintamalla. Tärkein syy onnistumisiin on kuitenkin asiakkaissamme. Yhä useampi on siirtynyt tekemään fiksumpia ja kestävämpiä valintoja”, S-ryhmän vastuullisuusjohtaja Lea Rankinen kehuu.

Biomateriaalien suosio kasvaa

Ruokakaupoissa on sitouduttu tarjoamaan vaihtoehtoja muovisille hevipusseille. Biohevipussit löytyvätkin kaikista S-ruokakaupoista ja myös kestohevipussien määrä lisääntyy koko ajan.

”Myös kevyiden muovipussien jakamista kassoilla on vähennetty ja niiden kulutus laski viime vuonna noin kahdeksan prosenttia. Se on yli 20 miljoonaa pussia”, vastuullisuuspäällikkö Senja Forsman S-ryhmän vähittäiskaupasta kuvaa.

Kassoilla on tapahtunut edistystä myös ostoskassien saralla. Biomuovikassien menekki kasvoi viime vuonna yli 60 prosenttia, kestokassien 20 prosenttia ja paperikassien 8 prosenttia.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce