Rynnistys käsidesimarkkinoille

JULKAISTU: 8. toukokuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Käsidesien markkinat räjähtivät pandemian rantauduttua Suomeen ja tuotteet myytiin lähes kaikkialta loppuun. Kun ensimmäiset ohjeet käsihygienian tärkeydestä Covid19-epidemian ehkäisyssä alkoivat ilmestyä Suomen mediassa, tyhjenivät hyllyt käsidesipulloista. Valmistajat moninkertaistivat tuotantoaan ja myös aivan muunlaisten tuotteiden valmistajat aloittivat tuotannon.

Maailmalla on nyt käsidesien markkinat ja samaan aikaan esimerkiksi sellaisten alkoholijuomien, joita yleensä myydään paljon laivoilla ja ravintoloissa, menekki on pienentynyt. Monet tislaamot, panimot ja muut yritykset, muun muassa suksivoiteita valmistava yritys muunsivat tuotantoaan nopeasti ja alkoivat valmistaa käsidesinfektioaineita koronaviruksen levitessä Suomeen. Myös sellaiset valmistajat, joilla on jo pidempi kokemus käsidesien valmistuksesta, ovat joutuneet nostamaan tuotantoaan vastatakseen kysyntään.

Pakkaushankinnat olivat tuotannon käynnistyessä yksi haastavimmista palapelin osista uusille käsidesituottajille. Nekään yritykset, joiden tuotevalikoimiin käsidesit ovat kuuluneet jo ennestään, eivät olleet varautuneet tällä hetkellä tarvittaviin tuotantomääriin. Hurjasti kasvanut kysyntä on tuonut esimerkiksi Kiilto Oy:lle kovasti lisätöitä erityisesti tuotantoon ja hankintaan. Tilanne on vaatinut nopeaa reagointia ja paljon muutostöitä. Kiillossa käytetään tällä hetkellä samoja pakkauksia kuin aiemminkin, mutta pakkausten pumppuja ja tulppia on jouduttu vaihtamaan saatavuuden mukaan.

Myös Bernerillä pakkaukset on saatu toistaiseksi riittämään ja vastaamaan tuotantoa. Pumppujen saatavuudessa voi tulla Suomessa haasteita, sillä suurin osa niistä valmistetaan Italiassa ja Kiinassa, Berneriltä kerrotaan.

Lue koko Pakkaus-lehden juttu

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)