Rynnistys käsidesimarkkinoille

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-05-08
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Käsidesien markkinat räjähtivät pandemian rantauduttua Suomeen ja tuotteet myytiin lähes kaikkialta loppuun. Kun ensimmäiset ohjeet käsihygienian tärkeydestä Covid19-epidemian ehkäisyssä alkoivat ilmestyä Suomen mediassa, tyhjenivät hyllyt käsidesipulloista. Valmistajat moninkertaistivat tuotantoaan ja myös aivan muunlaisten tuotteiden valmistajat aloittivat tuotannon.

Maailmalla on nyt käsidesien markkinat ja samaan aikaan esimerkiksi sellaisten alkoholijuomien, joita yleensä myydään paljon laivoilla ja ravintoloissa, menekki on pienentynyt. Monet tislaamot, panimot ja muut yritykset, muun muassa suksivoiteita valmistava yritys muunsivat tuotantoaan nopeasti ja alkoivat valmistaa käsidesinfektioaineita koronaviruksen levitessä Suomeen. Myös sellaiset valmistajat, joilla on jo pidempi kokemus käsidesien valmistuksesta, ovat joutuneet nostamaan tuotantoaan vastatakseen kysyntään.

Pakkaushankinnat olivat tuotannon käynnistyessä yksi haastavimmista palapelin osista uusille käsidesituottajille. Nekään yritykset, joiden tuotevalikoimiin käsidesit ovat kuuluneet jo ennestään, eivät olleet varautuneet tällä hetkellä tarvittaviin tuotantomääriin. Hurjasti kasvanut kysyntä on tuonut esimerkiksi Kiilto Oy:lle kovasti lisätöitä erityisesti tuotantoon ja hankintaan. Tilanne on vaatinut nopeaa reagointia ja paljon muutostöitä. Kiillossa käytetään tällä hetkellä samoja pakkauksia kuin aiemminkin, mutta pakkausten pumppuja ja tulppia on jouduttu vaihtamaan saatavuuden mukaan.

Myös Bernerillä pakkaukset on saatu toistaiseksi riittämään ja vastaamaan tuotantoa. Pumppujen saatavuudessa voi tulla Suomessa haasteita, sillä suurin osa niistä valmistetaan Italiassa ja Kiinassa, Berneriltä kerrotaan.

Lue koko Pakkaus-lehden juttu

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x