Ryhmäpakkauskoneella tehoa tuotantoon

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-11-11
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Saarioisilla on pitkät perinteet Huittisissa. Tehdasta perustettaessa vuonna 1972 täällä valmistettiin muun muassa punajuuri- ja kurkkusäilykkeitä, mutta niiden valmistuksesta on sittemmin luovuttu. Nykyisin täällä tehdään Saarioisten salaatinkastikkeet, salaatteja, kiisselit, jälkiruuat, osa puuroista, hillot ja marmeladit 120 vakityöntekijän voimin. Tehdas toimii pääasiassa kahdessa vuorossa.

Parhaillaan tehtaalla valmistaudutaan vuoden suurimpaan sesonkiin, jouluun. Tehtaan tuotannon ”säilyvien puolella” joulua on jo tehty tähtitorttumarmeladin muodossa koko syksy ja samalla valmistaudutaan ”tuorepuolen” joulusesonkiin nostamalla varastotasoa, jotta työntekijöitä saataisiin irrotettua rosollin valmistukseen. Rosollin valmistusta varten tehtaalle rekrytoidaan noin 120 henkilöä, joista 40 tulee vahvistamaan joukkoa rosollin kiivaimpaan valmistukseen joulun alla.

Viisikymmenvuotiaaseen tehtaaseen on matkan varrella tehty lukuisia investointeja, jotta vauhti pysyisi yllä. Viime aikoina elinvoimaa on vahvistettu muun muassa energiatehokkuutta parantamalla.

Tahtotilana on automaatioasteen nosto. Viimeisimmät investoinnit linjastoihin onkin saatu juuri käyttöön ja salaatinkastikkeita ja hilloja valmistavat linjat pyörivät täysillä. Hillolinjaston ryhmäpakkaus koostui aiemmin pahvisesta tarjottimesta ja muovikääreestä, jonka toimivuus muun muassa keskusliikkeiden automaattivarastoissa aiheuttaa haasteita. Tarvetta oli hakea ratkaisuja myös muovin määrän vähentämiseksi. Valittua linjausta tullaan jatkamaan muidenkin linjojen osalta.

Ratkaisuksi linjaston loppupäähän tuli Stora Enson W50-ryhmäpakkauskone, joka ryhmittelee automaattisesti kuusi hillopurkkia aaltopahviseen laatikkoon. Kyseinen ryhmäpakkauskone on jo toinen Stora Enson tänä vuonna Saarioisten Huittisten tehtaalle toimittama pakkauslinja. Aiemmin keväällä toimitettiin vastaava W50-ryhmäpakkauskone kastikepulloille.

Lue koko artikkeli Pakkaus-lehdestä 7/2021 tai Pakkausyhdistyksen verkkosivuilta: https://www.pakkaus.com/saarioinen-ja-stora-enso-yhteistyolla-marjat-laatikoihin/

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB