Ruotsi perumassa muoviveroa?

JULKAISTU: 2021-01-26
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Ruotsin hallituksen suunnitelmia verottaa kertakäyttöisiä muovipakkauksia todennäköisesti lykätään. –Nykyisen pandemian aikana ei ole asianmukaista periä veroa, sanoo Ruotsin ympäristöministeri Isabella Lövin.

Vero koskisi Ruotsissa kertakäyttöisiä pakkauksia, mm. muovikuppeja pikaruokapaikoissa ja take away -tuotteissa.

Esimerkiksi Ruotsin työnantajaliitto Svensk Näringsliv on kommentoinut, että meneillään olevan pandemian aikana kertakäyttöiset muovituotteet ovat entistäkin tärkeämpiä, koska niiden avulla kuluttajat voivat noutaa valmiita ruokia esimerkiksi ravintoloista niissä oleskelun sijaan, jonka taas katsotaan vähentävän tartuntavaara. Svensk Näringsliv uskoo myös, että vero vaikuttaisi kielteisesti moniin yrityksiin, jotka ovat muutenkin vaikeuksissa pandemiarajoitusten vuoksi.

Muoviveron on tarkoitus astua voimaan tämän vuoden marraskuussa, mutta nyt ympäristöministeri Isabella Lövin kertoo esittävänsä veron lykkäämistä. –   Covid 19 -pandemian aikana ei ole tarkoituksenmukaista verottaa kertakäyttötuotteita, vaan on varmistettava, että yritysten toiminta voi jatkua ilman kustannusvastuiden lisäämistä, hän sanoo. Lue lisää (på svenska)

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)