Ruotsi perumassa muoviveroa?

JULKAISTU: 26. tammikuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Ruotsin hallituksen suunnitelmia verottaa kertakäyttöisiä muovipakkauksia todennäköisesti lykätään. –Nykyisen pandemian aikana ei ole asianmukaista periä veroa, sanoo Ruotsin ympäristöministeri Isabella Lövin.

Vero koskisi Ruotsissa kertakäyttöisiä pakkauksia, mm. muovikuppeja pikaruokapaikoissa ja take away -tuotteissa.

Esimerkiksi Ruotsin työnantajaliitto Svensk Näringsliv on kommentoinut, että meneillään olevan pandemian aikana kertakäyttöiset muovituotteet ovat entistäkin tärkeämpiä, koska niiden avulla kuluttajat voivat noutaa valmiita ruokia esimerkiksi ravintoloista niissä oleskelun sijaan, jonka taas katsotaan vähentävän tartuntavaara. Svensk Näringsliv uskoo myös, että vero vaikuttaisi kielteisesti moniin yrityksiin, jotka ovat muutenkin vaikeuksissa pandemiarajoitusten vuoksi.

Muoviveron on tarkoitus astua voimaan tämän vuoden marraskuussa, mutta nyt ympäristöministeri Isabella Lövin kertoo esittävänsä veron lykkäämistä. –   Covid 19 -pandemian aikana ei ole tarkoituksenmukaista verottaa kertakäyttötuotteita, vaan on varmistettava, että yritysten toiminta voi jatkua ilman kustannusvastuiden lisäämistä, hän sanoo. Lue lisää (på svenska)

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)