Ruokavienti kasvamassa uudelle tasolle

JULKAISTU: 2017-10-19
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Elintarvikeviennin arvioidaan tänä vuonna nousevan Suomessa uudelle tasolle, 1,7 miljardiin euroon. Anuga-messuilla oli ennätysmäärä suomalaisyhtiöitä.

Viennin näkymiä tarkasteltiin Lidlin järjestämässä Viedään Suomi-ruoka maailmalle -seminaarissa Helsingissä lokakuun puolivälissä.

Finpron Food from Finland -vientiohjelman vetäjä, toimialajohtaja Esa Wrang kertoi seminaarissa, että ani harva maa pystyy tarjoamaan vientimarkkinoille yhtä vaikuttavaa tuotevalikoimaa kuin Suomi.

”Meillä valmistetaan terveysvaikutteisia tuotteita, allergiavapaita elintarvikkeita, innovatiivisia ruokia ja juomia maidosta, viljasta, marjoista, lihasta ja kalasta. Erikoisalkoholituotteista puhumattakaan. Ne kiinnostavat ammattiostajia kaikkialla ja saavat kriittisimmänkin kuluttajan pysähtymään”.

Wrangin mukaan ruokaviennin eteen ponnistellaan Suomessa yhä määrätietoisemmin. Viime aikoina Suomen profiilia on nostettu vienninedistämisen keinoin etenkin Aasiassa, ja esimerkiksi Japaniin on avattu tie suurelle joukolle yrityksiä.

Tullitilastojen mukaan Suomesta vietiin viime vuonna elintarvikkeita 1,465 miljardilla eurolla. Tämän vuoden tammi–heinäkuussa viennin arvo oli 0,942 miljardia euroa. Wrang arvioi, että vienti nousee tänä vuonna 1,7 miljardiin euroon.

Viennin kasvu näkyi myös suurilla Anuga-messuilla Kölnissä 7-11.10. Suomalaisia yrityksiä oli messuilla näytteilleasettajina ennätysmäärä.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus