Ruokapakkaamisen linjoilla

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2022-03-28
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Finnvacum muutti pari vuotta sitten uusiin toimitiloihin Sipooseen Söderkullan teollisuusalueelle. Ensimmäisen kerroksen demo- ja showroom-alueella asiakkaat voivat käydä tutustumassa koneisiin ja linjastoihin. – Laitteita on esillä pienen elintarviketehtaan verran, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Christer Weckström.

Kuluttajien kauppakassit täyttyvät lihatuotteista, leikkeleistä, juustoista, valmisruuista, salaateista tai vegetuotteista, joka on pakattu vakuumiin tai muunnellun ilmakehän MAP-pakkauksiin. Melkeinpä voisi väittää, että jokaisessa suomalaisessa ruokakassissa on lukuisia tuotteita, jotka on valmistettu tai pakattu Finnvacumin toimittamilla laitteilla yrityksen toimittamiin pakkauksiin.

Finnvacumin maahantuomat ja markkinoimat elintarvikkeiden käsittelykoneet ja pakkauslinjastot on saatu näyttävästi esille uuden rakennuksen demoalueelle. Alue on ollut valmistumisestaan asti ahkerassa käytössä, kun muun muassa elintarviketeollisuuden prosesseja, laadunvarmistamista tai etiketöintiä tarvitsevat asiakkaat ovat päässeet tutustumaan laitteisiin. Yrityksen asiakkaina on kaikenkokoisia, niin isoja, keskisuuria kuin ihan pieniäkin suomalaisia elintarvikealan toimijoita. Pieni osa yrityksen liikevaihdosta, noin viisi prosenttia, tulee elintarvikealan ulkopuolelta.

Linjastot ja laitteet pyritään kokoamaan omissa toimitiloissa ennen niiden toimittamista asiakkaille – uudessa talossa tällaisille toiminnoille on hyvin tilaa joko demoalueella tai taempana verstaan puolella. Linjastojen kokoamisella etukäteen saadaan varmistettua niiden toimivuus ennen kuin laitteet asennetaan lopulliseen määränpäähänsä eli asiakkaan tuotantotiloihin.

Lue koko artikkeli Pakkaus-lehdestä 2/2022 tai Pakkausyhdistyksen verkkosivuilta.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB