Ruokaoivallus on valtakunnallinen ruokainnovaatiokilpailu, jossa etsitään uusia ideoita koko ruokaketjuun raaka-aineista markkinointiin. Kilpailuun voivat osallistua Suomessa opiskelevat 16–29-vuotiaat nuoret yksin tai maksimissaan neljän hengen ryhmissä.
Innovaatio voi olla uusi resepti, ruoan valmistustapa, uudenlainen elintarvikepakkaus, tuotantomenetelmä tai vaikkapa idea ruoan jakeluun tai markkinointiin.
Kilpailussa on kolme sarjaa
1. Raaka-aine tai elintarvike
2. Valmistus- tai pakkausmenetelmä
3. Jakelu tai markkinointi
Jokaisen sarjan voittaja saa 1000 euron tunnustuspalkinnon. Kilpailun järjestää Mikkelin ammattikorkeakoulu Etelä-Savon ruokaviesti -hankkeessa.
Kilpailun verkkosivuilla www.ruokaoivallus.fi ja sosiaalisessa mediassa jaetaan vinkkejä innovaatioiden kehittämiseen.