Ruoan verkkokaupat testissä

JULKAISTU: 2022-05-20
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pandemia antoi ruuan verkkokaupalle kunnon kasvupyrähdyksen. Vielä vähän yli kaksi vuotta sitten päivittäistavarakaupan verkkoasiakkaat olivat vielä harvassa, vaikka jo silloin aikaa säästävät asiakkaat maksoivat mielellään omien ostosten keräilyyn ja kassajonoihin kuluneesta ajasta. Kotiinkuljetukset pystyi tuolloin kuitenkin usein valitsemaan vain isolla aikaikkunalla ja jollei kuljetuksesta halunnut maksaa maltaita, piti ostosten saapumista päivystää useita tunteja.

Kehitysloikka on ollut huikea ja nykyisin verkosta tilataankin jo eri arvioiden mukaan noin 3–6 prosenttia päivittäistavaroista. Tämä johtuu osaksi tarjonnan lisääntymisestä, kun moni pienempikin päivittäistavarakauppa joutui pandemiaolosuhteiden pakosta panostamaan verkkokauppaan. Mutta myös kauppojen palvelu on parantunut – nyt monessa verkkokaupan tilauksessa toimitusajan pystyy valitsemaan pienemmällä aikahaarukalla toimituskulujen pysyessä silti kohtuullisina. Myös verkkokauppojen valikoima on parantunut.

Lue koko artikkeli Pakkaus-lehdestä 3/2022 tai Pakkausyhdistyksen verkkosivuilta.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus