Robotit ahkeroivat tulevaisuuden tuotantolaitoksessa

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2022-06-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18


OMRONin Euroopassa kiertävä Flexible Manufacturing Roadshow esitteli Helsingissä yrityksen automaatioratkaisuja, joita ei yleensä ole nähtävissä tuotantolaitosten ulkopuolella niiden koon ja mittakaavan vuoksi.

Helsingin tapahtumassa elintarvike- ja juomateollisuuden, autoteollisuuden ja lääketeollisuuden toimijoita edustaneet kävijät näkivät omin silmin useita teollisuusautomaatioratkaisuista muun muassa lavauksen, kuljetuksen ja jäljitettävyyden aloilla. Esillä olivat esimerkiksi OMRONin täysin autonominen mobiilirobotti (HD-1500), joka kuljettaa jopa 1 500 kg:n raskaita kuormia ja muita joustavia lavaus- ja autonomisia materiaalinkuljetusratkaisuja, kuten laatikoiden ja lavojen kuljetusjärjestelmä, yhteistyörobotit lavaukseen ja lavojen purkuun, mobiilirobotteja sekä konenäköratkaisut jäljitettävyyteen.

OMRONin ratkaisut ovat tulevaa digitaalista aikakautta ja tekevät tuotannosta ketterämpää, joustavampaa ja vähemmän riippuvaista manuaalisesta työstä. Ne myös vähentävät energiankulutusta ja lisäävät laitteiden kokonaistehokkuutta.

Järjestelmissä on luonnollisen navigoinnin ja valinnaisen autonomisen navigoinnin yhdistelmä, IoT-kojelauta sekä sisäänrakennettu sarjallistaminen, joka tarjoaa täydellisen jäljitettävyyden koko valmistusprosessin ajan, ja tietysti OMRONin älykäs Sysmac-ohjausalusta.

Konkreettisten joustavien käyttödemonstraatioiden lisäksi tapahtumaan sisältyi myös esimerkkejä tosimaailmasta.

– Toivomme roadshow’n tarjoavan inspiraatiota uusimpien automaatioratkaisujen mahdollisuuksista ja siitä, miten kukin yritys voi varustaa tuotantoyksikkönsä tulevaisuutta varten, sanoo Suomen toimitusjohtaja Kari Blomqvist.

– Trendinä on nyt seurattavuus. Jos laatikko on rikkoutunut, laitteidemme avulla pystytään seuraamaan missä rikkoutuminen on tapahtunut, kertoo myyntipäällikkö Jukka Saastamoinen.

Logistiset ketjut maailmalla ovat nikotelleet viime vuosina. Toinen trendi teollisuudessa onkin nyt tuotannon palauttaminen Suomeen.

– Korkeiden työvoimakustannusten maassa investoinnit yhteistyörobotteihin kannattavat, hän toteaa.

Tuotanto palaa Eurooppaan, ennustavat OMRONin Risto Widberg (vas.) ja Jukka Saastamoinen.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx